Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kastet barn fra overtent blokk

Minst ni personer er døde. Toåring overlevde fall fra 4. etasje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et foreldrepar måtte kaste sin to år gamle baby ut av vinduet i fjerde etasje, da det brøt ut brann i den tyske byen Ludwigshafen søndag ettermiddag. Nede på bakken stod politimenn klare til å ta i mot barnet, som til alt hell kom uskadd fra dramaet.

Det skal fortsatt være usikkert hvordan det gikk med foreldrene, melder Daily Mail.

Livstruende skadd

Minst ni personer omkom i brannen, deriblant fem barn. Politiet utelukker ikke at de vil finne enda flere omkomne etter den tragiske brannen som brøt ut søndag ettermiddag. 24 personer ligger fortsatt på sykehuset, to av dem livstruende skadd, melder nyhetsbyrået AP.

Kort tid etter brannen brøt ut kollapset tretrappen i bygningen, og både voksne og barn hoppet ut av vinduene for å slippe unna flammene. Antall omkomne ville trolig vært høyere hvis det ikke var for at politifolk og brannmenn deltok i et karneval like ved. De hjalp til med å ta imot barn som ble kastet ut ut fra de øverste etasjene av bygningen, skriver Reuters.

Mer enn 500 brannmenn deltok i redningsarbeidet.

Ukjent årsak

Politiet opplyser at 52 personer er registrert som beboer i bygården, men da brannen startet var det fest i en av leilighetene og det er derfor usikkert hvor mange som befant i bygningen da brannen brøt ut. Flere hus i nærheten måtte evakueres fordi brannvesenet fryktet brannen ville spre seg.

DRAMATISK: Toåringen overlevde fallet fra 4. etasje. Det er fortsatt usikkert hvordan det gikk med forledrene. Foto: RENE WERSE/AFP
DRAMATISK: Toåringen overlevde fallet fra 4. etasje. Det er fortsatt usikkert hvordan det gikk med forledrene. Foto: RENE WERSE/AFP Vis mer

De fleste beboerne var tyrkiske innvandrere, men det er ingen ting som tyder på brannen er et fremmedfiendtlig angrept på beboerne.

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent.

image: Kastet barn fra overtent blokk
MINST NI DØDE</B>: 24 personer ligger fortsatt på sykehus etter brannen.
<B>TOTALSKADD</B>: Det var på et tidspunkt fare for at bygningen skulle rase sammen.
<B>STORUTRYKNING</B>: 500 brannmenn rykket ut til strobrannen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media