Kastet bocciakule på passerende bil

Familie på tre nær drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Hendelsen skjedde i Aust-Agder i går da en familie på tre var på vei mellom Lillesand og Valle, skriver Agderposten.

- Fartsgrensa er 70 km/t, og veien på stedet er litt svingete. Vi så en bil komme mot oss, og både jeg og mannen min så en hånd som stakk opp over passasjersida over taket. Personen hadde noe i hånda, forteller Wenche Gundersen til Dagbladet.no.

Ekteparet rakk ikke å si noe til hverandre før det i neste øyeblikk smalt.

- Det var ikke mulig å få stoppet. Det gikk så fort. Kula knuste frontruta, og jeg fikk glass i øynene, sier Gundersen.

Tung stålkule

Den trekvart kilo tunge stålkula traff i nakkestøtten til Gundersen, noen centimeter fra tinningen, før den traff nakkestøtten med voldsom kraft.

Sammenstøtet var ekstra kraftig fordi bilene var i fart da kula ble kastet. Hadde bocciakula truffet noen centimeter mer mot høyre eller venstre, ville en av de to i forsetet ha fått den i hodet.

Lensmann Terje Stifoss i Evje er sjokkert over det tilfeldige angrepet. Til Agderposten sier han at kula uten tvil hadde vært dødelig om den hadde truffet hodet til en av de to.

NÆR DREPT: Gjerningsmennene kastet bocciakulen mot familien Gundersen som tilfeldigvis passerte. Bare flaks gjorde at det gikk bra med de tre i bilen. Foto: PRIVAT
NÆR DREPT: Gjerningsmennene kastet bocciakulen mot familien Gundersen som tilfeldigvis passerte. Bare flaks gjorde at det gikk bra med de tre i bilen. Foto: PRIVAT Vis mer

- Passasjeren kunne ha blitt drept, slår Stifoss fast. Om sjåføren hadde blitt truffet av kula, kunne bilen ha kjørt av veien og alle tre ha omkommet.

Etterlyser vitner

Bilen med gjerningsmennene kjørte videre uten å se hvordan det gikk med ofrene i den møtende Ford Mondeoen.

Nå advarer lensmannen gjerningsmennene: Stuntet kunne ha endt med en alvorlig tiltale.

- Dette er fryktelig farlig. Det er en forferdelig handling som det er vanskelig å sette ord på, sier han. Lensmannen håper at noen har vært vitne til episoden og kan hjelpe med å finne gjerningsmennene.

Verken Wenche Gundersen, ektemannen Rolf eller datteren som satt i baksetet kan beskrive bilen som passerte dem.

- Vi så hånda og skjønte at de hadde tenkt å hive noe over taket. Men det gikk så fort, vi var på siden av bilen da de kastet, sier hun.