EKSPLOSJON: Tre bomber gikk av i Bangkok i dag. Først i et hus, deretter ble en bombe kastet mot en taxi, før mistenkte prøvde å kaste en tredje mot politiet. Den siste sprengte for fort, og førte til at mannen mistet begge beina. Her undersøkes en ryggsekk som ble liggende igjen på åstedet. Foto: Apichart Weerawong/AP Photo/Scanpix
EKSPLOSJON: Tre bomber gikk av i Bangkok i dag. Først i et hus, deretter ble en bombe kastet mot en taxi, før mistenkte prøvde å kaste en tredje mot politiet. Den siste sprengte for fort, og førte til at mannen mistet begge beina. Her undersøkes en ryggsekk som ble liggende igjen på åstedet. Foto: Apichart Weerawong/AP Photo/ScanpixVis mer

Kastet bombe mot politi - sprengte bort eget bein

Tre bomber gikk av i Bangkok i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En iransk mann i Bangkok ble hardt skadet da bomben han hadde med seg sprengte bort ett av beina hans, ifølge politi og lokale myndigheter, skriver Reuters. De vil foreløpig ikke spekulere i om mannen tilhørte en opprørsgruppe.

Like før var det en eksplosjon i huset mannen leier med to andre iranere i Ekamai midt i Bangkok.

- Politiet har situasjonen under kontroll. Det antas at den mistenkte oppbevarer flere eksplosiver i huset sitt, sier Thitima Chaisaeng, talskvinne for myndighetene, til Reuters. Disse eksplosivene ble seinere funnet, og blir nå uskadeliggjort.

Kastet bombe mot taxi De to andre mennene kom seg unna etter eksplosjonen i huset, mens den tredje prøvde å få tak i drosje.

Ifølge Reuters fortalte en taxisjåfør til thailansk TV at en mann kastet en bombe mot bilen hans. Det skal ha skjedd etter at taxisjåføren nektet mannen i å sitte på fra åstedet hvor den første bomben gikk av.

Thitima forteller at politiet gjorde forsøk på å arrestere mannen, men at han da prøvde å kaste en bombe mot dem.

- Bomben gikk av for tidlig og sprengte bort det ene beinet hans før vi fikk gjort noe, sier Thitima.

Måtte amputere Det andre beinet måtte amputeres. Thailandske medier forteller at et id-kort i nærheten viste at mannen var fra Iran, i følge BBC News.

En lege sa på lokalt TV at tre thailendere ble lettere skadet under eksplosjonen, i tillegg til taxisjåføren.

Flere bomber De tre eksplosjonene kom dagen etter bombeangrepene mot de isralske ambassadene i Georgia og India, hvor Israel anklaget Iran for å stå bak. Iran nektet på sin side å ha noe med det å gjøre.

I forrige måned gikk USAs ambassade og norske UD ut med en advarsel om terrorfare for turister i Bangkok. Politiet avviser at det er en sammenheng mellom dagens hendelser og arrestasjonen av en libanesisk mann i Bankok i januar.