Kastet bord fra tak - traff nesten fireåring

14-, 23- og 33-åring pågrepet.

FAREFULL AKTIVITET: Kastingen av bordet fra taket av den sju etasjer høye bygningen var trolig lite gjennomtenkt. Foto: TOR AAGE HANSEN
FAREFULL AKTIVITET: Kastingen av bordet fra taket av den sju etasjer høye bygningen var trolig lite gjennomtenkt. Foto: TOR AAGE HANSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det var tilsynelatende bare tilfeldigheter som gjorde at en hærverkshandling i Trondheim ikke fikk tragisk utfall i kveld; to menn og en gutt kastet et tungt bord fra taket av en sju etasjer høy bygning - og traff nesten en fireåring som satt på bakkenivå.

Knust
- Den fire år gamle gutten satt utenfor treningsstudioet i første etasje da bordet kom deisende i bakken bare meter fra ham, sier Anlaug Oseid, operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, til Dagbladet.

Bordet ble fullstendig knust i sammenstøtet med fortauet.

- De kunne fort ha tatt liv, sier sentralvaktleder Frode Tyvoll til Dagbladet. Han forteller at politiet ser svært alvorlig på hendelsen.

De tre antatte gjerningspersonene, på henholdsvis 14, 23 og 33 år, ble raskt pågrepet på taket.

- Vår patrulje kom tilfeldigvis forbi den tidligere svømmehallen i Prinsens gate og så hendelsen. Dermed kunne de straks pågripe de tre, forteller operasjonsleder Oseid.

Ifølge Adressa.no er fireåringen sønn av innehaveren av Trondheim Kung Fu Senter, som ligger i første etasje av bygningen.

Trolig rent hærverk
Foranledningen er ikke brakt på det rene, men operasjonslederen tror det dreier seg om rent hærverk.

- Det virker ikke som de har tenkt så nøye gjennom dette på forhånd, sier Oseid.

Politiet har varetektsfengslet de to eldste og gjennomført tekniske undersøkelser på stedet.

- 14-åringen er hentet av sin far, sier operasjonsleder Oseid.

- Vi vil trolig avhøre mennene i morgen. Da vil det også bli tatt stilling til om de skal fengsles eller ei, sier sentralvaktleder Tyvoll.