- Kastet brannbombe mot kiosk

En kiosk sentralt i Oslo ble påtent i natt. En mann er pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge vitner skal to unge menn av utenlandsk opprinnelse ha kastet det som beskrives som en brannbombe inn gjennom en rute i kiosken.

- Jeg kan ikke bekrefet at det ble brukt en brannbombe, men jeg levner liten tvil om at brannen er påsatt, sier Kjell Pedersen, vaktleder ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt.

Det vil i morgen bli foretatt krimteknisk undersøkselse av åstedet.

- Det oppholdt seg ingen i lokalet, og det foreligger ingen personskader. Situasjonen er fersk, men det ser ut som det vil bli omfattende skader på bygget, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt Bjørn Ølstad.

Ved 02.30-tida ble en mann pågrepet på bakgrunn av vitneutsagn.

- Mannen er siktet for å være direkte ansvarlig for brannutbruddet. Han oppholdt seg i nærheten av kiosken da vi fant han, sier Pedersen.

Politet jakter på ytterligere en mann av utenlandsk opprinnelse som er observert løpende vekk fra området like etter brannutbruddet.

Kiosken ligger i Cort Adlers gate i Vika sentralt i Oslo. Politiet mottok meldingen  like før klokka 00.30 i natt. En liten halvtime seinere var slukningsarbeidet allerede sluttført. Lokalene over kiosken brukes ikke som boliger, og det oppholdt seg ingen mennesker i bygget.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

UTBRENT: En kiosk i Cort Adlers gate i hovedstaden ble utbrent etter det som antas å være en påsatt brann.