PÅGREPET: Den 47 år gamle porsgrunnskvinnen er en kjenning av politiet. Da de i ettermiddag skulle ta henne inn til avhør i en straffesak, kastet hun brannbomber mot politiet og stakk av. Her blir hun pågrepet like før 21.00 - flere timer etter. Foto: Theo Aasland Valen
PÅGREPET: Den 47 år gamle porsgrunnskvinnen er en kjenning av politiet. Da de i ettermiddag skulle ta henne inn til avhør i en straffesak, kastet hun brannbomber mot politiet og stakk av. Her blir hun pågrepet like før 21.00 - flere timer etter. Foto: Theo Aasland ValenVis mer

Kastet brannbombe mot politiet og utløste storaksjon. Nå er 47-åringen løslatt

Ikke lenger fare for bevisforspillelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 47 år gamle kvinnen som tirsdag ble pågrepet i en politiaksjon ved Porsgrunn ble løslatt onsdag kveld.

Kvinnen er sluppet fri fordi det ikke lenger er fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Kjetil Langbakk i Sør-Øst politidistrikt til Telemarksavisa.

Ifølge avisen er kvinnen imidlertid fremdeles siktet for vold mot offentlig tjenestemann.

Politiadvokaten vil ikke si noe mer om hva kvinnen har sagt under avhør onsdag.

Hendelsen kvinnen ble pågrepet for startet med at politiet skulle avhøre kvinnen i en straffesak og banket på døren hennes tirsdag.

Politiet i Telemark opplyste på Twitter at hun da kom ut og kastet to molotovcocktails mot dem.

Deretter skal hun ha forsøkt å gjemme seg for politiet i et vann i nærheten av boligen, ifølge et vitne Telemarksavisa har snakket med.

Forsterkninger ble tilkalt, og både politihelikopter, politibåt og politihund deltok i aksjonen. Kvinnen ble pågrepet i bare bikini.

– Bakkemannskaper fant henne om lag fem hundre meter fra åstedet, sa operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Sør-Øst politidistrikt til NTB tirsdag.

(NTB)