Kastet egg og stein

Et stort politoppbud jagde bort demonstranter utenfor den israelske ambassaden lørdag ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Omlag 100 demonstranter fra bliztmiljøet i Oslo samlet seg i 14-tida utenfor den israelske ambassaden i Oslo.

Politiet hadde på forhånd satt opp sperringer 150 meter unna ambassadebygningen, men demonstrantene klatret over disse. Flere av dem hadde, ifølge politiet, bæreposer med egg.

Brostein

Demonstrantene kastet stein, egg og lyspærer fylt med svart og hvit maling mot ambassaden og politiet. Noen av demonstrantene begynte å bryte opp brostein fra gata med verktøy.

En politimann er skadd etter å ha fått glass i ansiktet fra en lyspære fylt med maling. Han er kjørt til legevakten.

- Vi har mistanke om at han fikk glass på selve øyet, sier operativ uteleder Thor Langli til Dagbladet.no. Ingen demonstranter ble pågrepet i den vel halvtime lange markeringen.

Skuffet

- Det er veldig beklagelig at demonstranter som protesterer mot voldsbruk i Midtøsten, selv tyr til vold mot norsk politi som ikke er noen part i denne saken, sier Thor Langli til Dagbladet.no.

Demonstrasjonen var ikke varslet på forhånd og anses som ulovlig. Politiet vurderte bruk av tåregass, men lot det være da demonstrasjonen løste seg opp på egenhånd.

Det var ingen personer i selve ambassadebygningen i Parkveien i Oslo i ettermiddag.

VURDERTE GASS:</B> Oslo-politiet vurderte å bruke gass for å spre demonstrantene, men slapp å iverksette slike tiltak da den ulovlige demonstrasjonen løste seg opp på egenhånd etter omlag 30 minutter.
SPERRINGER:</B> Politiet forsøkte å holde demonstrantene på avstand fra ambassadebygningen ved hjelp av sperringer, men blitzerne brøt sperringene og kastet stein mot politiet.