NY LEDER: Roy Bjurholt (til venstre) ble nesten enstemmig valgt til ny leder av Bamble Frp. Frp-ordfører Jon Pieter Flølo er meget fornøyd med valget. Foto: Per Flåthe
NY LEDER: Roy Bjurholt (til venstre) ble nesten enstemmig valgt til ny leder av Bamble Frp. Frp-ordfører Jon Pieter Flølo er meget fornøyd med valget. Foto: Per FlåtheVis mer

Kastet Frp-leder etter Facebookfadese

Frp-leder Knut Røe-Berntsen i Bamble fikk som ventet marsjordre under ekstraordinært årsmøte i kveld, for sitt sleivspark mot AUF-leder Eskil Pedersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BAMBLE (Dagbladet): Medlemmene på årsmøtet valgte med overveldende flertall tidligere leder Roy Bjurholt inn for å overta etter Knut Røe-Berntsen.

Det ekstraordinære årsmøtet kom som en konsekvens av Røe-Berntsens debattinnlegg om Eskil Pedersen på Facebook den 19. desember i fjor, og som førte til betydelig omtale i mediene. Møtet varte i nær to timer.

Foruten valg ble også tiden brukt til å mane partiets medlemmer til heretter å bruke tid på å ta opp partiprogrammet i det offentlige rom, framfor å kjøre personlige kjepphester.

Kjepphester som ofte er underlagt dårlig vurdering før de blir lest av allmennheten.

Nettopp en slik sak som førte til Røe-Berntsens fall. Den avtroppende lederen fikk et par sympatistemmer. Resten av de 23 frammøtte gikk for Bjurholt. Møtet ble holdt i rolige former får Dagbladet opplyst.

Stortingsrepresentant og lokalpartiets gallionsfigur Bård Hoksrud var til stede, men fikk klar beskjed om ikke å uttale seg til pressen, da dette er en lokal sak.

Ikke politisk Roy Bjurholt har tidligere ledet Bamble Frp i tre år. Han tok pause fra vervet for å konsentrere seg om fylkesstyret og framtidig stortingsliste.

- Jeg har derfor ingen politisk ambisjoner i Bamble, og kan dermed konsentrere meg om å bygge en sterk organisasjon, sier han.

Bamble Frp gjorde et brakvalg sist høst, og står sterkt i kommunen. Nettopp derfor var det avgjørende for partiet å finne en kandidat som kan gjenopprette troverdigheten. Bjurholt ble enstemmig innstilt av valgkomiteen.

Partipolitikk Ordfører Jon Pieter Flølo er fornøyd med løsningen. Nå kan han fortsette sin opplæring av partfellene, med støtte fra leder. En av de viktigste sakene som Flølo vil ta tak i er hvordan partiets medlemmer ser på seg sjøl.

- Vi må legge vekk offerrollen og sytingen. De oppslagene som mediene har om oss, er vi skyld i sjøl, sier han.

Et poeng som trolig vil finne veien inn i moderpartiet.

MÅTTE GÅ: Permittert lokallagsleder Knut Røe-Berntsen i Bamble Frp måtte gå etter uheldige medieoppslag. Foto: Privat
MÅTTE GÅ: Permittert lokallagsleder Knut Røe-Berntsen i Bamble Frp måtte gå etter uheldige medieoppslag. Foto: Privat Vis mer