Kastet granater inne blant passasjerene

Minst åtte er skadd - ingen turister 78 fly innstilt i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Situasjonen er kaotisk inne på den internasjonale flyplassen Suvarnabhumi i Bangkok i morgentimene i dag.

Ved 11-tiden lokal tid (06 i Norge) var trafikken ennå ikke kommet i gang igjen. I alt 78 fly er foreløpig innstilt i dag, opplyser flyplassdirektøren til nyhetsbyrået AFP.

Mens over 3 000 passasjerer ventet på at flytrafikken skal komme i gang igjen, ble flere personer skadd da minst en granat ble kastet inne i den samme terminalbygningen som turistene har oppholdt seg siden i går kveld.

Blodige bilder

Eksplosjonene skal ha skjedd ved 08-tiden lokal tid (02 i Norge). Detaljene om hva som har skjedd er foreløpig sparsomme, men bilder på de store nyhetsbyråene av blodige skadde og redningsmannskaper viser en situasjon ute av kontroll.

Verken nyhetsmeldingene eller bildene fra flyplassen tyder på at noen av turistene er blant de skadde.
 

Samtidig med eksplosjonen inne i passasjerområdet til den store internasjonale flyplassen, ble det kastet en granat mot demonstranter som forsøker å blokkere også den andre flyplassen i Bangkok, Don Mueang, melder nyhetsbyrået AFP.

Der ble to demonstranter skadd.

 MEDISINSK BEHANDLING:  Den skadde mannen på bildet etter granateksplosjonene i natt, er en av demonstrantene. Foto: Scanpix
MEDISINSK BEHANDLING: Den skadde mannen på bildet etter granateksplosjonene i natt, er en av demonstrantene. Foto: Scanpix Vis mer

I tillegg er tre personer skadd da det ble kastet to granater mot en gruppe som de var på vei til denne flyplassen i morges.

Regjeringskontor på flyplass

Etter at regjeringsbygninger inne i sentrum av Thailands hovedstad har vært omringet av minst 10 000 demonstranter i flere dager. Etter at den store flyplassen ble blokkert, har statsminister Somchai Wongsawat og hans nærmeste stab etablert seg med midlertidige regjeringskontorer på Don Mueang-flyplassen.

Det er foreløpig uklart hvem som har kastet eksplosivene inne på de to flyplassene, men bildetekstene fra de store byråene forteller at det er demonstranter mot den sittende regjeringen som er blitt skadd.

TV-bilder i går viste demonstranter som løsnet skarpe skudd mot politiet.

To lokale tv-stasjoner melder at tre personer er skadd på Suvarnabhumi-flyplassen. En talsmann for det medisinske redningsmannskapet på flyplassen sier til AFP at det er ”minst to skadde”.

Kastet granater inne blant passasjerene
BOM STOPP: En britisk turist innser at det ikke blir noen trafikk de første timene på Suvarnabhumi-flyplassen i Bangkok onsdag. Minst 3.000 passasjerer og 8.000 demonstranter har okkupert flyplassen, som er en av de største i Sørøst-Asia.