Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kastet i døden

SOGNDAL (Dagbladet): Politiet mener at Arve Beheim Karlsen ble dyttet eller kastet i elva. De to 17-åringene som er siktet for forsettlig drap, nekter skyld. Begge er tidligere dømt for vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to innrømmer å ha løpt etter ham helt ned til elva, men begge nekter for å ha noe med drukningen å gjøre.

I dag vil en av dem akseptere varetektsfengsling uten å møte i retten.

- Jeg kan ikke se at det foreligger konkrete bevis som knytter min klient til drukningen. Vi regner med at Arve Beheim Karlsen er blitt utsatt for et uhell, sier advokat Anders Folkman.

Begge de to siktede 17-åringene skal ha vært samarbeidsvillige i avhør.

- Min klient vil godta varetektsfengsling fordi han har samme interesse som politiet i å få oppklart saken, sier Anders Folkman.

- Jeg ser ingen grunn til at min klient skal varetektsfengsles. Vi har gjennomgått politidokumentene og er overrasket over at politiet har siktet ham for forsettlig drap, sier advokat Odd Arne Nilsen.

Begge de to siktede har forklart at de løp etter Arve Beheim Karlsen til stedet under brua og at de oppholdt seg der i kort tid, men ingen av dem har noen forklaring på hvordan han havnet i elva.

Motstridende

På dette tidspunktet var det ingen andre som var til stede under brua, og det er heller ingen andre som har fortalt til politiet at de har sett hvordan den indiskfødte gutten havnet i elva.

Det er derfor spørsmål rundt det som skjedde under brua som er det mest interessante for politiet. Det er også her de to siktede kan gi motstridende forklaringer, som politiet kan vite å bruke i seinere avhør.

Vitner

Begge har forklart at de forlot stedet samme vei som de kom. Før og etter forfølgelsen skal begge de to siktede ha vitner som var sammen med dem andre steder i Sogndal sentrum. De har selv ikke sett på klokka da de løp over brua.

Hvis forhørsretten i Sogndal gir kjennelse for varetektsfengsling i dag, vil en av dem bli sendt til Ålesund, mens den andre må sitte fengslet på Hønefoss. De skal ikke lenger få anledning til å snakke sammen.

Politiet vil begjære dem varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

- Disse to guttene har sannsynligvis vært på galt sted til galt tidspunkt. Det vil nå bli opp til politiet å bevise at guttene er skyldige etter den alvorlige siktelsen, sier Folkman.

Han forteller at hans klient reagerte med sjokk da han ble hentet av politiet i sin bopel i Sunnfjord onsdag morgen. Fram til da hadde han status som vitne. Nå ble han pågrepet, siktet for forsettlig drap etter straffelovens paragraf 233. Politiet mener de siktede dyttet eller kastet den indiskfødte gutten fra Hafslo i elva - slik at han druknet.

Politiet utelukker ikke at siktelsen mot de to kan bli utvidet.

- Jeg mener politiet har handlet overilt, sier advokat Anders Folkman.

Hørte skrik

Politimester Kjell Ese sier at siktelsen kan bli utvidet til også å omfatte trusler framsatt under særdeles skjerpende omstendigheter. Flere vitner har forklart i politiavhør at de så de to 17-åringene løpe etter Arve Beheim Karlsen over gangbrua og ned under ei annen bru ved siden av. De skal ha ropt: «Drep 'n, drep nigger'n.» Noen har også forklart at de hørte skrik ved brua.

- Vi mener at vi kan tidfeste skrikene ganske nøyaktig, men av hensyn til etterforskningen vil vi ikke oppgi det nå. Den siste sikre observasjonen av Arve Beheim Karlsen er ved brua klokka 23.50, sier lensmann Arne Johannessen.

- Har truet før

Spørsmålene de måtte svare på under avhørene i går kveld, ble gitt av to Kripos-betjenter. Advokat Anders Folkman bisto sin klient, mens advokat Odd Arne Nilsen deltok i avhørene med den andre siktede 17-åringen.

Politimester Kjell Ese bekrefter at en av de siktede tidligere skal ha truet Arve Beheim Karlsen, og gitt uttrykk for rasistiske holdninger. En nær slektning av ham blir etterforsket for grov vold mot Arve Beheim Karlsen i januar i år.

Begge de to siktede 17-åringene er fra Sunnfjord, men har også bosted i Hafslo hvor de har gått på skole. Etterforskningsledelsen ber fremdeles publikum om å ta kontakt med politiet dersom de har noe som kan være av interesse for oppklaring av saken.

- Det er viktig å være oppmerksom på at det er langt fra siktelse til dom, sier advokat Anders Folkman.

SIST SETT HER: Ved denne brua ble Arve Beheim Karlsen sist sett i live, fredag klokka 23.50