Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kastet kjøtt og viftet med pølser på veganerkafé

Kjøttprovokatører startet gatekamp i Georgias hovedstad.

ANGREPET AV KJØTTHUER: Kiwi Cafe ligger i gamlebyen i Tbilisi. Cafeen har blitt et samlingspunkt for flere alternative grupperinger i det ortodokst kristne landet. Foto: Kiwi café
ANGREPET AV KJØTTHUER: Kiwi Cafe ligger i gamlebyen i Tbilisi. Cafeen har blitt et samlingspunkt for flere alternative grupperinger i det ortodokst kristne landet. Foto: Kiwi café Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kiwi café i den georgiske hovedstaden Tbilisi hevder å ha blitt angrepet av minst 15 militante kjøttforkjempere søndag.

«De oppførte seg høylytt og forstyrrende. og trakk fram grillet kjøtt, pølser og fisk, og satte i gang med å spise det og kaste det på oss. Til slutt startet de å røyke. Vel vitende om at alt dette er forbudt her, ville de bare provosere våre venner og håne oss», heter det i en erklæring på veganercafeens facebookside.

Det endte i gatekamp, og politi ble tilkalt, men ifølge BBC er ingen arrestert etter sammenstøtet.

Cafeeierne hevder at kjøttprovokatørene tilhører en fascistisk gruppering.

Cafeen, som antakelig er den eneste veganerkafeen i Georgias hovedstad, hevder at de er utsatt for gjentatt hets fra den samme grupperinga.

Miljøet rundt Kiwi café har vært gjenstand for provokasjoner ikke bare for sine hodninger til kjøtt, men for sine holdninger til homofili, for sin klesstil, og for sin annerledeshet generelt, skriver de.

Også naboene i Tbilisis gamleby tok søndag kjøttprovokatørenes side i konflikten, skriver cafeeierne på facebook.

«Naboer tok facistenes side bare fordi at vi er anderledes i deres øyne. De begynte å hevde at vi har skyld, ikke bare i denne konflikten, men i å forstyrre den allminnelige ro og orden», skriver gruppa på Facebook.

I tillegg til å være veganercafé har Cafe kiwi blitt et samlingssted for punkere, piercing-entusiaster og homofile. De flesre georgiere er ortodokse kristne, og mange ser på alternative livsstiler som en ødeleggende vestlig innflytelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!