Kastet kvinner og barn overbord

63 somaliere kan være druknet etter at menneskesmuglerne tvang dem ut av båten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 63 personer, flesteparten av dem somaliere, fryktes omkommet etter at de ble tvunget over bord fra en båt som smuglet dem til Yemen. Både kvinner og barn var ombord i båten, melder FNs høykommissær for flyktninger UNHCR.

Båten hadde totalt 137 passasjerer, som på dyp sjø utenfor kysten av Yemen ble tvunget over bord. Båten gjorde helomvending og satte igjen satte kursen til Somalia.

Mandag kveld var 33 lik er funnet. 30 andre personer, blant dem barn, er meldt savnet og disse har antakeligvis druknet.

- Denne tragiske hendelsen viser nok en gang behovet for et felles internasjonalt og lokalt samarbeid for å redusere strømmen av desperate mennesker som blir ofre for hensynsløse menneskesmuglere, mener UNHCR. Smuglernettverket skal være svært godt organisert.

Det er ikke første gang menneskesmulgere på denne strekningen tvinger sine passasjerer over bord - noen ganger blir de desperate flyktningene også kastet på sjøen med hendene bundet på ryggen.

Tusenvis av somalier flykter hvert år fra volden i hjemlandet til Yemen. Er seilforholdene gode, kommer det gjennomsnittlig 100 personer daglig i perioden september til mars. Det er nå mer en 75.000 somaliske flyktninger i landet.