- Kastet mann til løvene

En sørafrikansk bonde og tre gårdsarbeidere er siktet for å ha kastet en arbeidskamerat til løvene. Mannen ble drept og spist, sa polititalsmenn i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire ble pågrepet mandag på Engedi-gården ved Hoedspruit rundt 350 kilometer nord for Johannesburg, der drapet skal ha skjedd. De ble arrestert etter at etterforskere hadde funnet rester av 38 år gamle Nelson Shisanes hodeskalle, deler av ene beinet og blodige klær.

- Ifølge opplysninger vi har fått, ble Shisane først banket voldsomt opp. Deretter ble han lagt på en bil og kjørt 15 kilometer til Mokwalo White Lion-prosjektet, der han ble kastet over gjerdet og inn til løvene, sa politikvinnen Ronel Otto.

Sør-Afrikas regjering og den faglige landsorganisasjonen COSATU er sjokkerte over episoden.

- Det er helt ufattelig at noen kan kvitte seg med en «brysom» gårdsarbeider ved å gjøre ham til løvemat, sier Snuki Zikalala i det sørafrikanske arbeidsdepartementet.

Myndighetene tror ikke det ligger rasistiske motiver bak drapet, ettersom bonden som var innblandet er hvit mens de tre siktede gårdsarbeiderne er svarte. Tirsdag ble de fire varetektsfengslet, foreløpig for to uker.

(NTB)