Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kastet medlemskvitteringer

Når medlemsgiroer til AUF i Oslo var innbetalt, ble kvitteringene rett og slett kastet, forklarte Anders Greif Mathisen i retten i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg skjønte ikke hva jeg skulle med dem, så de ble kastet, sa Mathisen.

Dette er stikk i strid med AUF i Oslos egne kontingentrutiner, vedtatt etter revisorgjennomgangen i 1992 og opplyst til Oslo kommune.

Her heter det at «kvitteringen på at innbetalingen har funnet sted, gis det enkelte medlem».

Leste ikke regler

Mathisen, som var ungdomsleder fra sommeren 1993 og deretter økonomileder, lærte om medlemsforskutteringen av Bjørn Jarle Røberg-Larsen og Ragnar Bøe Elgsaas. Retningslinjene fra Oslo kommune leste han ikke.

I likhet med de øvrige tiltalte forklarte Mathisen at de som på telefon sa ja til medlemskap i AUF, ble regnet som medlemmer man kunne søke støtte for fra Oslo kommune. Etter Mathisens forklaring å dømme var det temmelig likegyldig om de interesserte betalte medlemsavgift eller ikke. For AUF i Oslo forskutterte uansett, ved blanke giroer eller ved giroer med fiktive navn.

Sendte ikke brev

- I ettertid, hva gjorde dere med kvitteringene? spurte aktor Atle Roaldsøy.

- Ingenting. De ble vel kastet.

- Men sendte dere brev til dem som hadde sagt ja?

- Nei.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!