Brannkaos i Sverige:

Kastet molotov-cocktailer mot politiet

Tre unge menn er pågrepet etter det som omtales som et brannkaos i Sverige natt til mandag.

BRANN FLERE STEDER: Biler og campingvogner ble påsatt flere steder i den svenske byen Eskilstuna natt til mandag. Foto: Per Karlsson / TT / NTB
BRANN FLERE STEDER: Biler og campingvogner ble påsatt flere steder i den svenske byen Eskilstuna natt til mandag. Foto: Per Karlsson / TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De pågrepne er mistenkt for å stå bak et 20-talls branner i Eskilstuna, skriver Expressen og Aftonbladet.

Ifølge mediene startet kaoset med at politiet ble varslet om en væpnet mann i Torshälla, nord i byen. De tror det kan ha vært en avledningsmanøver.

- Vi vet ikke om det var et forsøk på å få oss ut av sentrum, for at de kunne starte flere branner. Vi undersøker det nå, sier Laila Eriksson i politiregion øst til Expressen.

Kastet molotov-cocktailer mot politiet

Da politiet ankom brannene, ble de møtt av folk som kastet molotov-cocktailer (flasker med brennbart stoff) mot dem.

- Det oppsto en konfrontasjon, og med tanke på at det er startet et 20-talls branner, vet vi ikke om det vil fortsette, sier Eriksson.

Ifølge Eskilstuna-Kuriren forsøkte noen å kaste en av de hjemmelagde brannbombene mot en hundepatrulje. Det skal også ha blitt hellet bensin rundt politibiler.

Ingen skal ha blitt skadd per nå, opplyser Eriksson. Ifølge SVT har Eskilstuna-politiet bedt om nasjonal forsterkning. Den svenske sikkerhetstjenesten Säpo er varslet.

VOLDSOM KRANGEL: En mann angrep med balltre da to familier barket sammen utenfor en bensinstasjon i Södertälje i Sverige. Video: Privat / Dagbladet TV. Reporter: Christian Roth Christensen Vis mer

- Forferdelig

Eriksson sier at politiet har fokusert på å prøve å pågripe folk bak de mest alvorlige hendelsene. De tre som er pågrepet, er mistenkt for forsøk på alvorlig kroppsskade.

De er kjent for politiet fra tidligere og vil bli avhørt gjennom natta og morgendagen.

- Det er forferdelig at vi har borgere som oppfører seg på denne måten. Det er dypt tragisk. Publikum settes i fare, det er deres biler og campingvogner som brenner, sier Eriksson til Aftonbladet.

Hun forteller at det har vært en krevende natt for politiet. De, og helsevesenet, har måttet kjøre skytteltrafikk fra brann til brann.

Likevel har de klart å holde kontroll, fastslår talsperson Thomas Agnevik i politiregionen overfor avisa.

Politiet utelukker ikke flere pågripelser.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer