DRAMATISK: Politiet saumfarer området der to personer skal ha angrepet politiet med våpen i ettermiddag. Det foregår en stor aksjon på stedet - blant annet med hundepatruljen på stedet. Foto: Tipser
DRAMATISK: Politiet saumfarer området der to personer skal ha angrepet politiet med våpen i ettermiddag. Det foregår en stor aksjon på stedet - blant annet med hundepatruljen på stedet. Foto: TipserVis mer

Kastet Molotov-cocktails mot politiet. 47 år gammel kvinne pågrepet etter flere timers politiaksjon

Kvinne pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet bekrefter overfor Varden like før klokka 21.00 at en kvinne i 40-åra er pågrepet.

Politiet bekrefter på Twitter at kvinnen er 47 år gammel og fra Porsgrunn. Hun kastet to Molotov-cocktails på politiet da de banket på døra forsøkte og skulle avhøre henne i en straffesak. Hun kastet først én Molotov-cocktail mot politiet og deretter én til.

Den påtente flaska med brennbar veske ble liggende på bakken og brenne og politifolka måtte trekke seg tilbake. Det ble sendt forsterkninger, og en stor politiaksjon ble iverksatt i området på Bjønnes i Porsgrunn i Telemark.

AKSJON: To personer med våpen skal ha forskanset seg i et hus i Bergsbygda i Porsgrunn. En politiaksjon er i gang og politihelikopter søker etter de to.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
AKSJON: To personer med våpen skal ha forskanset seg i et hus i Bergsbygda i Porsgrunn. En politiaksjon er i gang og politihelikopter søker etter de to. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

En tipser opplyser til Dagbladet rundt klokka 18.00 at det er fire politibiler på stedet. Tipseren sier det ligger bevæpnet politi i buskene rundt omkring og at alle nødetater er på stedet. Aksjonen skal ha startet like før klokka 18.00 i kveld.

I tillegg er et politihelikopter involert i søket. Det skal ha vært to personer som forskanset seg i ei hytte i området, men det er ikke kjent om flere er etterlyst i saken.

- Angrepet med våpen

Aksjonen foregår ved hyttefelt like ved fjorden utenfor Porsgrunn. Bakgrunnen skal være at to personer angrep politiet da de skulle snakke med dem.

NØDETATER: Alle nødetatene er i kveld på stedet.
NØDETATER: Alle nødetatene er i kveld på stedet. Vis mer

- De gikk til angrep på patruljen, bekrefter operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Sør-Øst politidistrikt til Telemarksavisa.

Avisa skriver at to personer angrep politiet med våpen.

Deretter valgte de å trekke seg tilbake og det ble iverksatt en større politiaksjon. Da politiet kom ut med væpnede mannskaper skal de to ha forskanset seg i huset, skriver avisa.

Ingen pågrepet

Aksjonen skal ha startet ved 18.30-tida i kveld. Klokka 19.30 er ingen personer pågrepet. En betjent på stedet sier klokka 19.30 til NRK at de skal ha kontroll på situasjonen.

SPERRET AV: Det er bare én vei inn til hyttefeltet. Den er i kveld sperret av. Foto: Tipser
SPERRET AV: Det er bare én vei inn til hyttefeltet. Den er i kveld sperret av. Foto: Tipser Vis mer

Dagbladet har i kveld ikke nådd gjennom til politiets operasjonssentral.

Dagbladet oppdaterer saken