Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kastet molotovcocktailer mot bolig i Oslos fineste strøk

«En kompis brenner deg i morra.»

I RETTEN: Slik så huset i Madserud Alle ut etter brannangrepet. En kvinnelig beboer fikk slukket brannen før huset ble overtent. Foto: Sveinung Uddu Ystad / Dagbladet
I RETTEN: Slik så huset i Madserud Alle ut etter brannangrepet. En kvinnelig beboer fikk slukket brannen før huset ble overtent. Foto: Sveinung Uddu Ystad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 (Dagbladet): De to ble dømt for grovt skadeverk, men ble frikjent for mordbrannforsøk da saken gikk i Oslo tingrett. Påtalemyndigheten anket, og ankesaken mot de to tiltalte begynte i Borgarting lagmannsrett i dag.

Det var fredag 12. november 2010, ved 0730-tida på morgenen, at en av de to tiltalte - en 18-åring fra Oslo - skal ha kastet to molotovcocktailer mot huset.

Han tente ifølge tiltalen på tøystykker som var plassert i åpningen på to gassflasker som inneholdt bensin. Så mener politiet at han kastet flaskene mot boligens nordøstre vegg, som tok fyr.

En eller flere av de tre som oppholdt seg i boligen kunne lett ha omkommet om brannen ikke var blitt slukket i tide, heter det i tiltalen.

Tok toget 18-åringen hadde den morgenen tatt toget fra Sarpsborg til Oslo, sammen med en medtiltalt 20-åring fra Østfold. 20-åringen fylte ifølge tiltalen bensin på en medbrakt plastflaske, og 18-åringen helte seinere bensin fra denne over på de to gassflaskene som ble brukt i brannen.

20-åringen var også til stede da de brennende flaskene ble kastet mot huset.

Flere av beboerne i det fasjonable strøket ved Frognerparken har overvåkingskameraer som filmer hva som foregår på eiendommene, og politiet sikret tidlig bilder fra kameraer i det aktuelle området.

«Brenner deg imorra» 18-åringen er også tiltalt for å ha framsatt trusler mot datteren til en familie som bor i det aktuelle huset.

Ifølge tiltalen skal han ha truet med å drepe henne og at han skulle brenne huset hennes, blant annet ved å si eller skrive at han skulle «sette en kule i panna hennes» og «en kompis brenner deg i morra».

Den 15 punkter lange tiltalen omfatter også flere tilfeller av vold mot politifolk og fengselsbetjenter.

I et av tilfellene skal 18-åringen ha sagt til en politibetjent at han skulle finne ut hvor han bodde, «pule» kona hans, og deretter drepe politibetjenten.

Tiltalen omfatter også narko- og våpenbesittelse.

Var sammen på fest Både 18-åringen og 20-åringen forklarte seg i retten i dag.

- Han erkjenner de faktiske omstendigheter, sier 18-åringens forsvarer Petter Bonde til Dagbladet.

20-åringens forsvarer sier at hans klient var mindre delaktig enn sin medsammensvorne.

- Min klient var mer eller mindre på slep. Han har ikke visst så mye, men sa at det var den andre kjente fornærmede. Han var på fest sammen med den andre tiltalte, og ble med inn til Oslo for å «sette noen på plass», sier advokat Knut-Erik Storlykken Sørvik til Dagbladet.

Saken fortsetter i Borgarting lagmannsrett i morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media