Kastet på glattcelle for fyll

TRONDHEIM/ OSLO (Dagbladet): Ansatte ved ærverdige Britannia Hotel i Trondheim ringte politiet da festdeltakere på et hotellrom nektet å roe seg. I går våknet en 52 år gammel toppleder i Stabæk og en fotballsupporter opp på glattcelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IKKE PÅVIRKE: - Jeg tror ikke denne saken vil påvirke fotballdelen i Stabæk, sier lederen i aksjeselskapet til Stabæk fotball, Ingebrigt Steen Jensen.

Opptakten til festen natt til i går var lørdagens håndballkamp mellom Byåsen og Stabæk, og et såkalt revansjeoppgjør i fotball mellom Stabæk og Rosenborg - arrangert av MOT - toppidrettsutøvernes aksjon mot rusgiftbruk og vold.

På banen ble det to strake tap for Stabæk.

Men det la åpenbart ikke noen demper på festlighetene etterpå.

Nachspiel

Rosenborg- og Stabæk-spillere, samt noen av arrangørene av MOT-prosjektet, dro først på restaurant og spiste pizza.

Deretter dro om lag 15 personer på nachspiel på Britannia Hotel. Noen gikk fra nachspielet ganske tidlig, mens sju- åtte personer ennå ikke hadde fått nok.

Fortvilte Britannia-gjester fikk ikke sove og klaget til resepsjonen. Bråket stammet fra et hotellrom, der blant andre to håndballjenter, noen fotball1supportere, en Stabæk-trener og en toppleder i Stabæk håndball skal ha holdt et svare leven.

Resepsjonisten på hotellet var to ganger oppe på rommet og ba deltakerne om å roe seg, men forgjeves.

Ved fire-tida i går morges ble politiet tilkalt, bekrefter vaktsjef Torbjørn Kalland.

- Vi fikk melding om bråk på et hotellrom. Hotellet prøvde å roe ned festdeltakerne, og de fikk en del advarsler, uten at det hjalp. Så ble det bedt om bistand fra Trondheim politikammer. Vi dro dit med en patrulje på to mann, sier han og fortsetter:

Nektet å gå

- De som var på rommet fikk beskjed om at nå var det slutt, og de ble gitt anledning til å forlate stedet. To av dem ville ikke etterkomme pålegget om å forlate hotellrommet. De satte seg litt til motverge, og etter gjentatte anmodninger ble de to tatt med til politikammeret, og satt i arrest. De var beruset, og har fått en bot på tre tusen kroner hver. Denne boten har de vedtatt, sier vaktsjefen.

Han bekrefter at «værelsene» på politikammeret har en helt annen standard enn Britannia Hotel:

- Vi har ikke noe annet enn glattceller her. Her er det lik behandling for alle.

Husøkonom Kari Brende ved Britannia Hotel sier:

- Man skal ta hensyn til andre gjester, og det ble det ikke gjort i dette tilfellet.

Stor betydning

Atle Vårvik i MOT - toppidrettsutøvernes aksjon mot rusgiftmisbruk og vold - sier til Dagbladet at slike hendelser viser at det arbeidet de driver med har stor betydning.

- Idrettsledere er en viktig målgruppe for oss, forteller Vårvik som er fornøyd med arrangementet i Nidarøhallen lørdag.

I annonsene for arrangementet heter det:

«Byåsen, Stabæk og Rosenborg ønsker, i samarbeid med MOT, aktivt å medvirke til å skape en felles forståelse i samfunnet for viktigheten av å bry seg. Å bry seg motvirker rusgiftmisbruk og vold.»
Arrangementet er en direkte følge av at en Rosenborg-supporter ble slått ned og drept i forbindelse Cupfinalen i fotball for tre uker siden.

Påvirker ikke

Lederen for aksjeselskapet til Stabæk fotball, Ingebrigt Steen Jensen, kommenterer det som skjedde slik:

- Jeg tror ikke denne episoden vil påvirke fotballdelen i Stabæk. Det vil ikke få noe å si for aksjekursen. For det første aner jeg ikke hva som har skjedd, for det andre har dette ingen ting med fotballen ågjøre.