Kastet på glattcelle

Da traffickingofferet Kristina (22) ble funnet av politiet i Oslo, ville hun fortelle alt. Politiet kastet i stedet den litauiske jenta på glattcelle. Bare dager etterpå ble hun sendt ut av landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LITAUEN/OSLO (Dagbladet): Den dramatiske arrestasjonen 26. februar i fjor er et vondt minne for Kristina. Etter nesten tre forferdelige måneder i Oslo sto politiet på døra. Hun ville fortelle alt, men ble i stedet behandlet som en kriminell.

- Jeg ble veldig redd og skremt. Det verste var at jeg fikk håndjern på. Det føltes veldig feil. Det var noe som ikke stemte moralsk, sier Kristina til Dagbladet.

Ble ikke trodd

Tirsdag fortalte Kristina sin historie i Dagbladet. Den 22 år gamle jenta ble mishandlet og tvunget til prostitusjon i Norge og Sverige. To personer er i svensk rett dømt til 12 års fengsel for blant annet menneskehandel og voldtekt. I Oslo er ni personer siktet i saken.

Dersom politiet hadde lyttet til Kristinas forklaring i februar i fjor, ville etterforskningen kunne kommet i gang på et tidligere tidspunkt.

Flere av bakmennene oppholdt seg da i Oslo.

Kristina ble anholdt av politiet fordi de fant tyvegods på rommet hennes. Hun avhørt 23 timer etter at hun ble kastet på glattcelle.

- De politifolkene jeg har snakket med nå i etterkant har behandlet meg ordentlig. Nå har jeg tillit til politiet, sier Kristina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer