Kastet på glattcelle

Ida Ørnhøi, datter av SV-guruen Stein Ørnhøi har anmeldt politiet for vold etter at hun i går natt havnet på glattcelle. Der ble hun sittende i ni timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ida (22) deltok på en fest på Majorstua i Oslo da politiet uten forvarsel braste inn ved 03.00-tida onsdag. -  Vi hadde innflyttingsfest i et kollektiv, og noen naboer hadde åpenbart klaget på bråk. Jeg vil tippe det var fordi vi litt ubetenksomt brukte sommernatta til å sitte på verandaen og spille gitar og synge, sier hun.

Rett i cella

-  Da politiet kom var de bryske og sinte, og ba oss som ikke bodde der om å forlate leiligheten. Det gjorde vi selvfølgelig, mer eller mindre i sjokk. Problemet mitt var at jeg ikke fant sandalen min, og kom derfor ned på gata en stund etter de andre. Det gjorde sikkert politiet irriterte at jeg var der fremdeles. Da jeg kom diskuterte politiet med kameraten min, som de ville skulle gå bort fra området. Han bor rett over gata - men dit fikk han ikke gå. I stedet dro de ham brutalt inn i politibilen.

-  Jeg ble sjokkert, og sa de ikke kunne gjøre dette. Da fikk jeg beskjed om «å passe meg, ellers tar vi deg og». Jeg sa rett ut at de eneste som laget støy i området nå var noen kverulerende politifolk.

Da kom en bak meg og tok meg hardt i armen. Jeg ba ham la være, med det resultat at han tok hardere og dyttet meg framover, forteller Ida.

Da hun sa at hun kunne «gå selv» endte det med at hun ble dyttet inn i politibilen og sammen med kompisen kjørt til en glattcelle på Grønland politistasjon. Der fikk hun beskjed om at hun skulle få snakke med noen «etterpå».

3000 i bot

-  Ikke skjønte jeg hvorfor jeg var der og jeg fikk ikke lov til å ringe noen. Jeg var så sint at jeg skalv, men klarte likevel å halvsove litt innimellom. Til slutt våknet jeg og måtte rope ut for å få vite hva klokka var. Da var den 11.00 og jeg fikk endelig vite hvorfor jeg var der. De gikk og med på å ringe pappa, så folk i alle fall skulle få vite hvor jeg var. Men de hadde ikke fått med seg nummeret - så de kom litt triumferende tilbake og sa at han ikke var pappaen min, sier hun. Ida tror det hjalp å få litt fart i saken at de tydeligvis kjente til faren.

-  Jeg fikk et forelegg på 3000 kroner for å ha hindret politiets arbeid. Det nektet jeg å vedta. Det er ikke jeg som har gjort noe galt i denne saken. Tvert om har jeg anmeldt politiet for unødig bruk av vold, sier hun.

Ingen kommentar

-  Siden forelegget ikke er godtatt, og vedkommende har gått til anmeldelse ønsker jeg ikke å kommentere fakta i saken. Dette blir åpenbart en oppgave for domstolene, sier etterforskningsleder Terje Løvstad ved Majorstua politistasjon.

-  Har dere lite å gjøre om dagen?

-  Definitivt ikke.

SJOKKERT: Ida Ørnhøi er sjokkert over politiets oppførsel etter at hun havnet ni timer på glattcelle.