Hellas:

Kastet passasjer på sjøen - døde

En ferjekaptein og tre medlemmer av besetningen er pågrepet og siktet etter å ha dyttet en passasjer over bord.

SIKTET: Kapteinen og tre besetningsmedlemmer på ferja «Blue Horizon» er siktet etter at en 36 år gammel passasjer ble kastet over bord og druknet. Foto: AP / NTB
SIKTET: Kapteinen og tre besetningsmedlemmer på ferja «Blue Horizon» er siktet etter at en 36 år gammel passasjer ble kastet over bord og druknet. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

«Sjokk, forferdelse og tristhet». Det er ordene Miltiadis Varvitsiotis, den greske ministeren for shipping, bruker for å beskrive hendelsen som har rystet Hellas denne uka.

Tirsdag døde en 36 år gammel mann etter å ha blitt dyttet over bord fra en ferje som skulle fra havnebyen Pireus til den greske ferieøya Kreta, ifølge nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Nå er et besetningsmedlem siktet for drap, to besetningsmedlemmer siktet for medvirkning til drap og ferjekapteinen siktet for en rekke brudd på gresk sjøfartslovgivning.

«Mamma Mia!»-øya er nå ikke til å kjenne igjen, etter at ekstremværet Daniel slo til flere steder i Hellas. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet TV Vis mer

Dyttet over bord

Hendelsen fant sted seint tirsdag denne uka, og skal ha blitt fanget på video.

Den avdøde mannen skal først ha gått om bord på ferja, men av uklare årsaker deretter gått av igjen. Like før avgang skal den 36 år gamle mannen ha forsøkte å stige om bord på skipet igjen, men ble nektet adgang.

36-åringen skal deretter ha forsøkt å tvinge seg på ferja. Da havnet han i håndgemeng med to medlemmer av ferjebesetningen.

Da mannen igjen, for tredje gang, skal ha forsøkt å tvinge seg på ferja, ble han dyttet over bord av et besetningsmedlem i det ferja gikk fra kai.

Mannen forsvant i sjøen, og ferja fortsatte sin kurs mot Kreta.

Mens reporteren er live på gresk lokal-TV og melder om skogbrannen i Hellas, eksploderer plutselig et ammunisjonslager inne på en militærflyplass. Reporter: Christian Fjermeros. Video: AP Vis mer

Langer ut

Ingen av besetningsmedlemmene så ut til å gjøre noe for å hjelpe mannen da han havnet i sjøen, skriver AP.

Ferja fortsatte å seile mot Kreta en stund, men ble etter ei tid beordret tilbake til Pireus av myndighetene.

Seinere tirsdag ble 36-åringens lik funnet i havnebassenget i Pireus av den greske kystvakta. En foreløpig rettsmedisinsk undersøkelse av mannen har slått fast at han døde av drukning.

Også Hellas' statsminister, Kyriakos Mitsotakis, har fordømt hendelsen.

- Denne skamfulle hendelsen er ikke forenlig med det landet vi ønsker oss, sier han, ifølge AP.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer