Kastet pc etter politifolk

Tiltalt i gjengvoldtektssaken mistet besinnelsen i avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 29 år gamle mannen som er tiltalt sammen med fem andre for voldtekten på en 16 år gammel jente i Oslo i desember i fjor, forklarer seg i retten i ettermiddag.

Da tiltaltes forsvarer, Fridtjof Feydt, ba ham fortelle om det andre av til sammen tre politiavhør, kom det fram at 29-åring hadde angrepet en polititjenestemann under avhør.

Den tiltalte skal ha kastet en bærbar pc i retning av vedkommende under avhøret 25. januar i år.

Hardt presset

Politifolkene som var til stede under avhøret hadde presset 29-åringen hardt, og de fortalte at mobiltelefonen til den tiltalte var registrert ved basestasjoner i Oslo i tidsrommet da voldtekten av 16-åringen fant sted.

- De snakket stygt om meg, sa den tiltalte i retten i dag.

- De sa at de bare skulle stille meg noen få spørsmål, men det varte hele dagen. De behandlet meg på en stygg måte og påførte meg stor smerte.

Da avhøret var ferdig, stanget den tiltalte hodet hardt i veggen. Han ble holdt fast av en advokatfullmektig som fulgte saken, og plassert i en stol.

Vanskelig oppvekst

Politimannen som skrev rapporten satte håndjern på den tiltalte og førte ham tilbake til cella.

29-åringen har en lang sykdomshistorie, og ble gjentatte ganger innlagt på sykehus med selvpåførte skader mens han var i varetekt. Han ble også flere ganger lagt i reimseng på sikkerhetscelle.

Den tiltalte har hatt en vanskelig oppvekst i Irak. Store deler av kroppen hans er dekket med arr og faren satt mange måneder i fengsel under regimet til Saddam Hussein.

29-åringen har beskrevet seg selv som en ikke-voldelig person, som stiller opp for andre og har lett for å tilgi.