Kastet seg ut før det smalt

Sjåføren (23) klarte med et nødskrik å redde seg sjøl ut i tide. Men bikkja i passasjersetet fikk han ikke ut før toget braste inn i lastebilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare flaks gjorde at alle 67 passasjerer kom uskadd fra det da toget kolliderte med en lastebil ved Akersvannet i Stokke i Vestfold klokka 16.55 onsdag. Sjåføren var på vei tilbake fra åkeren da lastebilen ble sittende fast på skinnegangen ved den usikrede jernbaneovergangen.

På håret

-  Jeg rakk så vidt ut av lastebilen før det smalt bak meg. Toget braste rett inn i dieseltanken, og jeg kjente varmebølgene slå mot meg. Jeg kikka etter toget da jeg kjente at jeg sto fast. Da så jeg det kom ut av skogen. Jeg er glad jeg ikke ble handlingslammet, sier 23-åringen. Han ønsker å være anonym av hensyn til sin familie.

-  Da jeg så det brennende toget, så jeg for meg en masse skadde, og kanskje døde mennesker. Jeg løp bort til framparten av toget. Det var en utrolig lettelse da jeg traff lokføreren i god behold.

Sjåføren vil ikke spekulere i årsaken til at han ble sittende fast.

-  Jeg hadde jo allerede vært over én gang, og det gikk bra. Men det er en skummel overgang.

-  Vi har hatt ulykker på slike overganger før. Sist i 1999 var det en person som omkom, sier politiførstebetjent Erik Fosaas ved lensmannskontoret i Stokke.

Mistet hunden

Nå lurer sjåføren fælt på hva som har hendt med hunden Odin (3).

-  Bikkja lå i passasjersetet. Det rare er at det ikke er funnet spor etter henne. Uansett er jeg overlykkelig for at ikke menneskeliv gikk tapt, sier 23-åringen.