KASTET BABYEN I SØPLA PÅ FEST: Jessie Canfield (24) ble onsdag pågrepet etter at søppeltømmere fant en død baby i søpla utenfor huset hun var på fest. Foto: AP Photo/Redondo Beach Police Department/Scanpix
KASTET BABYEN I SØPLA PÅ FEST: Jessie Canfield (24) ble onsdag pågrepet etter at søppeltømmere fant en død baby i søpla utenfor huset hun var på fest. Foto: AP Photo/Redondo Beach Police Department/ScanpixVis mer

Kastet sin nyfødte baby i søpla

Var på fest, og trakk seg unna da hun følte ubehag. Ingen på festen fikk med seg at hun fødte ei lita jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Jessie Canfield (24) ble onsdag pågrepet etter at søppeltømmere fant en nyfødt baby omkommet i en overfylt søppelboks utenfor hjemmet i Los Angeles i California der det ble holdt en overraskelsesfest, skriver nyhetsbyrået Associated Press (AP).

24-åringen deltok på festen sammen med familie og venner, men trakk seg tilbake til et soverom da hun hadde følt ubehag.

Ingen av festdeltakerne fikk med seg at hun fødte ei lita jente på nesten tre kilo.

- Hun sier at hun ikke visste at hun fødte en baby og virket opprørt over den tragiske situasjonen, sier Joe Hoffman ved politiet i Los Angeles.

Etter festen dro hun til Santa Barbara, der hun bodde sammen med familien, ifølge AP.

Politiet fant henne der og tok henne med til legevakta for underøkelse og behandling, før de varetektsfengslet henne for drapet.

Det er ukjent om babyen var i live da hun ble kastet i søpla.

California fikk i 2001 en lovgivning som tillater foreldre å gi barna sine til myndighetene uten frykt for å bli straffeforfulgt. Babyen ble funnet død bare noen få kvartal unna en brannstasjon, som er et av de offentlige stedene ønskede babyer kan gis bort. California er én av minst 46 delstater i USA som har denne lovgivningen, ifølge AP.

I desember 2009 hadde totalt 331 babyer blitt gitt til myndighetene siden loven trette i kraft. Ytterligere 151 babyer ble funnet forlatt i samme periode.