Kastet stein gjennom glassmaleri i domkirken i Stavanger

Etterlyser mann i svart Iron Maiden-belte, Metallica-kjede, svart frakk og svart bukse.

HERVÆRK: En person har trolig kastet stein inn igjennom et glassmaleri ved koret i kirken, og et annet vindu på Stavander Domkirke. Bildet er fra en vigslingsgudstjeneste ved biskop Erling Pettersen i Stavanger Domkirke.

Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix POOL
HERVÆRK: En person har trolig kastet stein inn igjennom et glassmaleri ved koret i kirken, og et annet vindu på Stavander Domkirke. Bildet er fra en vigslingsgudstjeneste ved biskop Erling Pettersen i Stavanger Domkirke. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix POOLVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 9-tiden i morges ble det knust to utvendige vinduer i Domkirken i Stavanger. Det ene var et glassmaleri ved koret.

- En ansatt så en stein som kom inn gjennom glassmaleriet ved koret, opplyser politiet i en pressemelding.

Den ansatte snakket like etterpå med en mann som kom inn i kirken, og politiet mistenker at denne mannen kan ha noe med skadeverket å gjøre.

Betydelig skadeverk Svein Inge Thorstvedt, som er kirkeverge i Stavanger, har vært i kirken i dag og sett på skadene.

- Det er et hull på 10-15 centimeter i glassmaleriet, og steinen har tatt med andre ting i glasset. Det er et betydelig skadeverk, sier Thorstvedt til Dagbladet.

I tillegg ble det kastet en stein på et vindu i kirkeskipet, dette var ikke et glassmaleri.

- Det blir komplisert å reparere glassmaleriet. Heldigvis finnes det folk som kan kunsten å reparere slike skader, men det er komplisert å finne samme glass som er brukt i resten av maleriet, sier Thorstvedt.

Etterlyser mann Glassmaleriet som er skadet ble laget av Victor Sparre i 1957.

Han forteller at de sjelden har slike skader på glassene i kirken, men at det skjedde noe lignende for noen år siden. Da klarte de ikke å finne samme typen glass da de skulle reparere skadene, så det er ennå synlig i det glassmaleriet.

Hullene er nå tettet igjen, slik at det ikke skal komme vann inn i kirken. Stavanger Domkirke er stengt utover dagen på grunn av skadeverket.

Mannen som politiet leter etter er rundt 182 - 185 centimeter høy, er blek og har langt svart hår. Han var iført et svart Iron Maiden-belte, Metallica-kjede, svart frakk og svart bukse. Mannen snakket godt engelsk men var trolig norsk.

Hvis du har tips i saken kan du kontakte politiet på telefon 02800.