Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kastet stein over grensa til Russland. Nå må to møte i retten

Nekter å betale boten.

GRENSEN: Grensestasjon Storskog Boris-Gleb mellom Norge og Russland. De fire mennene kastet stein i Grense-Jakobselv. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
GRENSEN: Grensestasjon Storskog Boris-Gleb mellom Norge og Russland. De fire mennene kastet stein i Grense-Jakobselv. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn som ble pågrepet etter å ha kastet stein fra Norge og over grensa til Russland, nekter å betale boten og må møte i retten.

Totalt fire personer ble anholdt da de sto og kastet stein på nabolandet i august.

- To av personene har for så vidt godtatt forelegget, men har ikke godtatt størrelsen på boten. Derfor oversendes sakene til Øst-Finnmark tingrett, som må ta stilling til botens størrelse, sier politiadvokat Eve Remmen ved Finnmark politidistrikt til NRK. De to fikk 8.000 kroner hver i bot.

Én av de fire var under 15 år og saken mot ham ble henlagt. Politiet har ikke hørt tilbake fra sistemann om hvordan han stiller seg til boten.

De fire nordmennene er bosatt i Finland. Å kaste stein over grensa er ikke lov, fordi det er et brudd på riksgrenseloven. Forholdet går innunder «Fornærmelig atferd ved grensen, rettet mot vedkommende nabostat eller dens myndigheter», som det heter i riksgrenseloven.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!