Syreangrep:

Kastet syre over nattklubb­gjester. Nå er han dømt

Dommer Noel Lucas omtalte handlingen som «avskyelig», og beskrev det som et «målrettet og kalkulert angrep».

SYREANGREP: 14 personer ble skadd da 25-åringen kastet syre over et tettpakka dansegulv i London. Selv nekter han straffskyld. Foto: Politiet
SYREANGREP: 14 personer ble skadd da 25-åringen kastet syre over et tettpakka dansegulv i London. Selv nekter han straffskyld. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En 25-åring sto i Wood Green Crown Court tiltalt for å ha kastet syre over et tettpakka dansegulv i London 17. april i år. Mandag ble han dømt til 20 års fengselsstraff.

14 personer ble skadd under angrepet, og tre av dem ble midlertidig blind. Dommen omfattet dermed fem tilfeller av grov kroppskrenkelse, samt ni andre tilfeller av kroppskrenkelse.

Dommer Noel Lucas omtalte handlingen som «avskyelig», og beskrev det som et «målrettet og kalkulert angrep», ifølge Telegraph.

Nektet straffskyld

I retten har 25-åringen forklart at han nettopp hadde fått beskjed om at han skulle bli far den kvelden, og at grunnen til at han var ute på nattklubb var for å feire det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer