- Kastet ting etter meg

Ti år gammel ble Tulsi Vagjiani alvorlig skadd i en flyulykke. Nå tar hun et oppgjør med hets og mobbing.

TALSPERSON: I dag er Tulsi Vagjiani (39) en innflytelsesrik foredragsholder og talsperson for personer med en deformitet. Foto: Ken McKay / Rex / NTB Scanpix
TALSPERSON: I dag er Tulsi Vagjiani (39) en innflytelsesrik foredragsholder og talsperson for personer med en deformitet. Foto: Ken McKay / Rex / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Britiske Tulsi Vagjiani (39) var bare ti år da hun havnet i en flyulykke. Foreldrene og lillebroren døde i ulykken som fant sted på vei hjem fra en familieferie i India. Vagjiani overlevde, men fikk andre- og tredjegrads forbrenning på store deler av kroppen og ansiktet.

Ifølge Sky News har en fjerdedel av personer med en deformitet i Storbritannia blitt utsatt for hatkriminalitet, mens hele sju av ti har opplevd negativ atferd som for eksempel stirring, mishandling og mobbing.

Tar oppgjør

Nå tar Vagjiani et oppgjør med hets og mobbing i en kronikk som er publisert av den britiske kanalen.

- Folk kalte meg ting, krysset veien i frykt for at jeg skulle smitte dem med noe, og noen barn kastet ting etter meg for å se om jeg reagerte. Jeg ble utsatt for mobbing og stirring.

Videre skriver 39-åringen at da hun ble eldre, så oppsto det nye problemer. Blant annet skriver hun at det har vært vanskelig å skaffe seg jobb, og at hun av en arbeidsgiver skal ha fått beskjed om at ansiktet hennes ikke passet selskapet.

- En av de verste opplevelsene kom da jeg sto og ventet på en bussholdeplass, på vei til en jobbmesse. Plutselig kjørte en bil med fire personer forbi, som kikket på meg og begynte å le. Deretter åpnet de vinduet og ropte: «Du fortjener å dø fordi du er så stygg!»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer