Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kastet ut av Gule Sider

Osama bin Laden får ikke lenger stå i telefonkatalogen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men Donald Duck er i godt selskap. I likhet med Osama bin Laden har han fått katalog-forbud. Telefonkatalogen er så lei av abonnenter som oppgir kreative navn, at de har gjennomført en flere måneder lang ryddeaksjon for å fjerne spøkefuglene.

- Det er spesielt mobilabonnenter med kontantkort som har vært en utfordring. De som ikke har kontantkort, mottar regning fra mobiloperatøren og her sjekkes opplysningene bedre, sier merkevaresjef for Telefonkatalogen, Cathrine Adams.

De har laget en liste på rundt 300 kombinasjoner av navn som de tviler på at noen heter i virkeligheten. Denne blir sjekket opp mot de 3,2 millioner mobilnumrene i databasen. Antatte spøkefugler får navnet sitt erstattet med «ukjent bruker».

Skulle du være så utsatt at du faktisk heter Saddam eller Osama, er ikke det nok hvis du ikke i tillegg har Hussein eller bin Laden som etternavn. Katalogfolkene sjekker mistenkelige, utenlandske navn mot lister fra Statistisk Sentralbyrå.

- Finnes det tvil, lar vi navnet stå til vi har sjekket nærmere. Det går bra å hete bin Laden så lenge fornavnet ikke er Osama, sier infosjef Gro Ismar til Dagbladet.no.

Skulle du komme over mystiske navn når du surfer gjennom telefonkatalogen, oppfordres du til å kontakte Findexa som utgir katalogene.

UØNSKET KUNDE: Dersom Osama bin Laden får lyst til å gjemme seg i Norge, vil han få store problemer med å registrere mobiltelefonen sin i Telefonkatalogen.