Kastet ut etter Dagbladet.no-sak

Humanetikere ville påvirke politikere, men ble nektet adgang til AP-landsmøtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Human-Etisk Forbund hadde fått lov av Arbeiderpartiet til å legge noen informasjonsbrosjyrer og bøker på et bord i Folkets Hus under landsmøtet som starter torsdag.

Etter at Dagbladet.no skrev om dette onsdag kveld ombestemte imidlertid partiledelsen seg.

Nå er forbundet kastet på dør.

Gir ikke opp

- Vi har fått en telefon om at dette er noe annet enn de hadde forestilt seg, og må nå pakke sammen og bære ut tingene våre, sier Lars Gule til Dagbladet.no.

Han er svært oppgitt over Aps kuvending.

- Vi spurte om lov til å legge informasjonen tilgjengelig for delegatene, og fikk det. Dette synes jeg mildt sagt er merkelig, sier han.

Forbundet kommer imidlertid ikke til å gi seg.

MISFORNØYD: Lars Gule i Human-Etisk Forbund er svært skuffet over å ha blitt kastet ut av Arbeiderpartiets landsmøte. Foto: TOR ARNE DALSNES
MISFORNØYD: Lars Gule i Human-Etisk Forbund er svært skuffet over å ha blitt kastet ut av Arbeiderpartiets landsmøte. Foto: TOR ARNE DALSNES Vis mer

- Torsdag morgen kommer vi til å stå så lenge vi kan utenfor Folkets Hus, og dele ut boka der i stedet.

Gule sier at den ferske boka «Farvel til statskirken?», som inneholder bidrag fra både forkjempere og motstandere av statskirken, også kommer til å bli sendt til alle de andre representantene på Stortinget.

Arbeiderpartiet opplyser til Dagbladet.no i kveld at de har en annen oppfatning av saken.

- Vi fikk en henvendelse fra en delegat som er med i sosialdemokratiske humanister som ønsket å legge boka tilgjengelig for de andre delegatene på landsmøtet. Da jeg kom ned i går kveld, så jeg at bøkene var lagt ut på et bord sammen med plakater og annet informasjonsmateriell fra Human-Etisk Forbund, sier Roar Thun, politisk rådgiver i partiet.

AP understreker at de aldri har hatt noen avtale med Human-Etisk Forbund, og at de aldri ville ha sluppet en annen organisasjon inn på landsmøtet for å fremme egne synspunkter og saker.