Kastet ut før Putin kom

Grytidlig torsdag morgen kom politiet på døra i Mosjøen. Nå sitter den tsjetsjenske familien Dzhabrallov fengslet i et transittmottak i Athen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har det ikke så bra. Dette er et fengsel. Vi får mat to ganger om dagen. Bagasjen vår har ikke kommet hit. Vi har ikke dopapir, ikke såpe, ingenting, sier familiefaren Iza Dzhabrallov.

Dagbladet treffer ham på telefonen til en russisk kvinne.

Familien kom til Norge i august i fjor som flyktninger. Etter utkastelsen sitter Iza, kona Luiza og sønnene Tamerlan (10) og Amirchan (12) på ubestemt tid i transittmottaket i den greske hovedstaden. Helsingforskomiteen og lokalsamfunnet i Mosjøen er engasjert i saken.

- Vi tror utsendelsen skjedde så raskt på grunn av Putins besøk. At det er viktig for Norge å vise fram at landet holder Schengenavtalen. Vi er rystet over behandlingen de har fått, sier Einar Sæterstad i familiens støttegruppe i Mosjøen.

Psykisk syk

Familiens yngste sønn er psykisk dårlig, og har i Norge fått hjelp fra Barne- og ungdomspsykiatrien (BUP). Da politiet kom, ble han så redd at han stakk til skogs.

- I dag snakket jeg med politiet. Men ingen tolk kom. De sa det ikke var nødvendig. Vi vet ikke hva som skjer, kanskje får vi komme ut i morgen. Jeg måtte betale 40 euro for intervjuet, sier Iza.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer