Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kastet ut fra Cruz-møte: - Han er besatt av demoner

- Sikkert noen Bernie Sanders-tilhengere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RAYMOND, NEW HAMPSHIRE (Dagbladet): På meningsmålingene før primærvalget i New Hampshire tirsdag, ligger Ted Cruz i sumpa på rundt ti prosents oppslutning med blant annet John Kasich og Jeb Bush.

Det er noe han håper å endre på når innbyggerne i staten på nordøstkysten går til urnene. Akkurat nå skaper en heftig snøstorm sør i delstaten noe bekymring på om alle kommer seg ut for å avgi stemmene i morgen.

Selv om ungene ble sendt tidlig hjem fra skolen, trosset mange snøstormen for et Ted Cruz-møte på restauranten Tockaway i småbyen.

Ikke alle som møtte opp hadde gode intensjoner.

- Besatt av demoner Mens Cruz talte sitt konservative budskap til forsamlingen på rundt 200 personer, bestemte to unge karer seg for å kuppe forestillingen.

De to sto bare tre-fire meter unna podiet der Cruz talte da de dro fram kors, speil og begynte å skrike.

- Han er besatt av demoner, ropte de to.

Se hele opptrinnet i videovinduet over!

De to ble ledet ut av lokalene av lokalt politi, og Dagbladet fulgte etter. På spørsmål om hva det hele handlet om, hadde ikke de to noen bedre svar enn at «Cruz var besatt av en demon». Dette var nok et fullt regissert stunt fra de to karene, som ikke virket å være veldig overbevist om sitt eget budskap.

Også presidentkandidat Cruz selv avfeide opptrinnet.

- De er sikkert noen mentalt ustabile eller Bernie Sanders-tilhengere, sa Cruz tørt fra scenen.

- Venstrevridde folk er vanligvis ikke kristne, sa Cruz til jubel fra salen.

Cruz selv er favoritten til kristenkonservative velgere, og er selv sterkt troende. Det er derfor grunn til å tro at protesten på søndagens møte var noe ironisk.

Går mot Donald Trump-seier Kandidatene er nå inne i den siste innspurten før valgdagen tirsdag. Donald Trump leder stort på meningsmålingene her i New Hampshire, men det gjenstår fortsatt å se hvor velgerne står når de avlegger stemmene.

Ted Cruz vant som kjent en overraskende seier i Iowa, på tross av at Trump ledet på de siste meningsmålingene. Det er derfor knyttet stor spenning til hvordan de andre kandidatene vil klare seg mot «The Donald» tirsdag.

For Demokratene har det lenge ligget i kortene at Bernie Sanders kommer til å vinne i New Hampshire. På enkelte meningsmålinger har han ligget over 25 prosentpoeng foran Clinton. De fleste ser på det som urealistisk at Sanders vinner med en slik differanse, og et spenningsmoment er om Clinton klarer å knappe inn på selve valgdagen.

Kandidatene er nå inne i innspurten av valgkampen i New Hampshire, og besøker kriker og kroker av delstaten. Både restauranter, puber, kirker og kafeer er vanlige valgkamparenaer i New Hampshire-primærvalget, mens noen velger større arenaer og satser på et stort publikum.

En av disse er Donald Trump, som vil holde et møte på Wireless Arena i New Hampshires største by, Manchester. Dagbladet er til stede på Trump-showet i natt og følger primærvalgkampen utover natta og morgendagen.