Kastet ut fra politihuset

Et tyvetall danske demonstranter møtte i ettermiddag opp på politihuset i Oslo for å få vite hvorfor ni av vennene deres ble pågrepet tidligere i dag. De ble kastet rett ut. Også Stein Lillevolden var i nærheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danskene dro til politihuset for å få informasjon om sine ni venner som politiet tok med seg fra en buss tidligere i dag.

Globale Rødder

Politiet tok med seg de ni danskene, rundt halvparten av dem jenter, da de stoppet og kontrollerte en buss tidligere i dag. Bussen kom fra København og inneholdt hovedsaklig demonstranter fra organisasjonen Globale Rødder. Blant dem som ble anholdt, var en tv-fotograf fra en aktivistisk tv-stasjon.

- Undersøkelsen tok en times tid. Etterpå ble ni navn ropt opp. Disse måtte bli med politiet, sier talsmann Anders Pedersen til Dagbladet.no.

Pedersen satt i samme buss, men ble ikke anholdt. Han fikk ingen begrunnelse for hvorfor akkurat de ni ble plukket ut.

- Vi kjemper med fredelige midler mot kapitalismen. Jeg stiller meg uforstående til hvorfor ikke jeg ble tatt med. Det virket meget tilfeldig. Det er frustrerende, sier han.

Ifølge danskene var flere av de som ble tatt med av politiet tidligere i dag , og nå sitter på celle, ikke til stede under demonstrasjonene i Gøteborg sist år. Enkelte andre skal ha deltatt i Gøteborg og blitt arrestert av politiet, men senere blitt frikjent.

Blitz var med

Blitz lot ikke sine danske gjester gå alene i Oslo. Noen få blitzere fulgte danskene til Grønland politikammer, men holdt seg rolig i bakgrunnen. Rundt hjørnet nedenfor politihuset ventet Stein Lillevolden, som egentlig skulle vært inne til soning, under danskenes markering. Han holdt seg imidlertid i bakgrunnen.

FIKK IKKE SVAR:</B> Men Pedersen fikk bare bekreftet at kameratene befant seg på politihuset bak ham.
FIKK NOEN SVAR: Assisterende stabssjef Bjørn Hansen kom etter hvert ut for å svare på spørsmål fra presse og demonstranter. Pedersen var ikke fornøyd med svarene han fikk.
VENTET PÅ VENNENE:</B> Flere av de danske aksjonistene ventet utenfor Politihuset mens talsmann for Globale Rødder var inne på politihuset.