MINENSTUND:  Flere tusen mennesker var samlet ved ulykkesstedet i Graz, der en 26-åring gikk amok med bil. Foto: Elmar Gubisch, EPA/NTB Scanpix.
MINENSTUND: Flere tusen mennesker var samlet ved ulykkesstedet i Graz, der en 26-åring gikk amok med bil. Foto: Elmar Gubisch, EPA/NTB Scanpix.Vis mer

Kastet ut hjemme - hevnet seg med bildrap i gågate

Tre døde, flere kritisk skadd etter massakre i Østerrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som i helgen kjørte bilen sin inn i en folkemengde og tok tre menneskeliv i Graz i Østerrike, ble søndag avhørt.

En fire år gammel gutt, en kvinne og en mann døde, mens til sammen 34 mennesker ble skadd da 26-åringen kjørte bilen sin i stor fart inn i gågata Herrengasse, før han sprang ut og angrep to mennesker med kniv lørdag.

Tilstanden var søndag fortsatt kritisk for flere av de skadde. Politiet har opplyst at gjerningsmannen trolig lider av mentale helseproblemer. Søndag var hans psykiske tilstand fortsatt så dårlig at ikke engang legen hans kunne få ham til å svare på spørsmål.

Seinere på kvelden opplyste imidlertid påtalemyndigheten at et avhør av 26-åringen har blitt gjennomført. Han viste tegn på psykose og svarte unnvikende på spørsmålene, ifølge talsmann Christian Kroschl.

Kastet ut hjemme
26-åringen hadde nylig blitt kastet ut av hjemmet sitt, angivelig fordi han hadde vært voldelig mot familien.

 ULYKKESSTED:  Situasjonen på ulykkesstedet etter at den 26 år gamle bilføreren ned folk i gågata Herrenstrasse i Graz. Foto: Elmar Gubisch, EPA/NTB Scanpix.
ULYKKESSTED: Situasjonen på ulykkesstedet etter at den 26 år gamle bilføreren ned folk i gågata Herrenstrasse i Graz. Foto: Elmar Gubisch, EPA/NTB Scanpix. Vis mer

Kona og deres to barn har siden forlatt landet, ifølge østerriksk fjernsyn.

I sentrum av Graz møtte flere tusen mennesker lørdag kveld opp til en minnestund. På byens største torg var det lagt ned blomster, lys og kosebamser til minne om ofrene.

(NTB-DPA-AFP).

 VASKER BLOD:  En brannmann spyler ulykkesstedet etter at en 26-åring kjørte inn i en folkemengde i Graz lørdag. Foto: Ronald Zak, AP/NTB Scanpix.
VASKER BLOD: En brannmann spyler ulykkesstedet etter at en 26-åring kjørte inn i en folkemengde i Graz lørdag. Foto: Ronald Zak, AP/NTB Scanpix. Vis mer