Kastet ut kommunetopper

BERGEN (Dagbladet): Tirsdag ble miljøkriger Kurt Oddekalv kastet ut av leielokalene som tilhører Bergen kommune. I går tok han hevn - han kastet kommunetopper på dør og okkuperte ordførerkontoret i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ettermiddag ble soveposer fraktet inn, og to av okkupantene skulle etter planen overnatte på kontoret til ordfører Ingmar Ljones. Men etter formannskapsmøtet i går kveld ville KrF-ordføreren inn på kontoret sitt for å forberede en tale, og tilkalte politiet. Ved 22.30-tida ruslet miljøkrigerne Jan-Hugo Holten og Arne Garvik pent ut av kontoret - i følge med seks politibetjenter.

Oddekalv er fornøyd med markeringen, og mobiliserer flere miljøkrigere som er spredt rundt i landet i kampen mot Bergen kommune.

- Dårligste miljøby

Tirsdag brukte Oddekalv kubein for å trenge seg inn i plomberte lokaler etter at kommunen hadde sagt opp leieavtalen med Norges Miljøvernforbund. Namsmannen sørget for at låsene ble skiftet i lokalene i Sandviksboder 15- 17, der forbundet har drevet sitt bruktsalg Miljømarked AS. Oddekalv mener oppsigelsen er usaklig og at kommunen ikke har oppfylt sitt løfte om å skaffe erstatningslokaler. Fra kommunens side blir det hevdet at noen slik avtale ikke er inngått.

- Bergen er den dårligste miljøbyen i hele Norge, utbasunerte Oddekalv da han og åtte miljøkrigere inntok 12. etasje i Bergen rådhus ved lunsjtider i går.

Kastet på dør

Kommunetopper ble kastet på dør da Oddekalv og co. inntok forkontoret i administrasjonsfløyen. Ordfører Ingmar Ljones rakk å låse seg inne på kontoret sitt, men da han seinere forlot rommet ble også hans kontor okkupert.

Oddekalv sier han måtte dytte en av kommunalrådene ut av rommet de okkuperte - de andre gikk motvillig for egen maskin. Både ordfører og varaordfører prøvde flere ganger å ta seg inn på sine kontorer.

- Vi krever å få bli i Sandviksbodene inntil vi har fått nye lokaler slik kommunen har lovet. Vi forlanger også å få tilbakebetalt nærmere 600 000 kroner som vi har brukt på å pusse opp lokalene vi i utgangspunktet skulle få leie i ti år, sa en kampvillig Oddekalv i går.