Kastet ut og lagt i jern

Et enormt politioppbud rustet med køller, kubein og rambukker hadde Oslo-politiet ingen problemer med å ta seg inn i Saxegaardsgaten 11, for å kaste ut husokkupantene. Leder i Gamlebyens beboerforening, Kari Arnesen, er fortvilet over aksjonen fra kommunen og politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Inne i huset befant det seg kun ti personer som politiet uten problemer kastet ut.

- Det var stort sett sympatiske personer som ville ytre sin mening inne i huset, sier stasjonsjef Kjell Grobe til Dagbladet :på nettet. Han ville ikke si hvor stort mannskap han disponerte i aksjonen.

Politiet hadde imidlertid større problemer utenfor Saxegaardsgaten 11, som har vært okkupert siden 30. august. Ved sperringene som var satt opp kom det til konfrontasjon mellom demonstranter og politiet. Den kjente ex-Blitzeren Stein Lillevolden var den første politiet pekte seg ut for å arrestere, mens andre demonstranter svarte med å kaste doruller på politifolkene.

Kari Arnesen har kjempet for Saxegaardsgatens skjebne i over to år. Nå innser hun at slaget er tapt.

- Det er en skam at Oslo kommune ikke venter med en slik aksjon. Når både Jernbaneverket og Riksantikvaren ber om verning av bygget, bør det veie tungt, sier lederen i Gamlebyen beboerforening, Kari Arnesen.

ARRESTERT: Stein Lillevolden ble raskt tatt hånd om av et halvt dusin politifolk i det han og andre demonstranter forsøkte å ta seg inn i husokkuperte Saxegaardsgaten 11.
KOM SEG NED: Husokkupant Andreas Tibbling ble arrestert men gir ikke opp for det. - Etter jeg slipper ut, drar jeg til Hausmannsgate og okkuperer hus der, sier han til NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer