Pablo Escobar

Kastrerer Escobars «kokain-flodhester»

Flodhestene som løper vilt på eiendommen til den tidligere colombianske narkobaronen Pablo Escobar, skaper bekymring. Nå kastreres de.

ØKT BESTAND: Det anslås at det er minst 80 flodhester i området nær Pablo Escobars ranch i Hacienda Nápoles i Colombia. Foto: NTB / CORNARE / AFP
ØKT BESTAND: Det anslås at det er minst 80 flodhester i området nær Pablo Escobars ranch i Hacienda Nápoles i Colombia. Foto: NTB / CORNARE / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Myndighetene sier de kastrerte dyrene fordi de sprer seg ukontrollert og er til skade for økosystemet, blant annet ved å fortrenge lokal fauna.

Escobar, som var regnet som et av verdens rikeste mennesker, og som ble skutt og drept i 1993, importerte hundrevis av eksotiske dyr til ranchen sin Hacienda Nápoles i Colombia. Der var det blant annet neshorn, sjiraffer og flodhester.

Økt betraktelig

Da Escobar ble drept ble de fleste av dyrene flyttet av myndighetene, med unntak av flodhestene. De fikk i realiteten lov til å vandre fritt rundt i nærområdet.

Escobar smuglet opprinnelig inn fire flodhester: Tre hunner og en hann. Siden den gang har flodhestbestanden økt betraktelig, og nå anslås det at det er minst 80 flodhester i området.

RIVER ALT PÅ EIENDOMMEN: De nye eierne av et av narkobaronen Pablo Escobars gamle hus, har startet rivingsarbeidet. De har hyret inn skattejegere for å lete etter penger, smykker og narkotika. Video: Reuters / Splash News Vis mer

Området er helt perfekt for flodhestene, men de går farlig nær folk. Det er ikke uvanlig å se dem «gå gatelangs» i den lokale landsbyen.

Skutt med piler

De fleste av flodhestene holder seg imidlertid inne på området som tidligere ble eid av Pablo Escobar, og som nå er en temapark, men noen har klart å snike seg ut.

Dyrene er nå blitt skutt med piler for å injisere en medisin som er effektiv til sterilisering av både hanndyr og hunndyr, ifølge The Guardian. 24 av de 80 flodhestene som løper vilt, skal nå være kastrert.

Flokken regnes for å være den største flokken av flodhester utenfor Afrika, ifølge NTB. Bestanden har mer enn doblet seg siden 2012.

Kokainimperium

Det var for 28 år siden at Escobar ble skutt og drept av landets spesialstyrker i hjembyen Medellín i Colombia.

Medellín er Colombias nest største by, og millionbyen var også Escobars fødeby. Det var fra denne byen han både startet opp og styrte sitt kokainimperium. Det som på 80-tallet utviklet seg til å bli Colombias største narkotikakartell, fikk derfor navnet Medellín-kartellet.

NARKOBARON: Pablo Escobar ble skutt og drept av landets spesialstyrker i hjembyen Medellín i Colombia i 2993. Her med en livvakt i 1983. Foto: AP / NTB Scanpix
NARKOBARON: Pablo Escobar ble skutt og drept av landets spesialstyrker i hjembyen Medellín i Colombia i 2993. Her med en livvakt i 1983. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Escobar, som også er kjent under navn som «El Patrón», kontrollerte 80 prosent av verdens kokainsalg i tiåra før sin død, noe som gjorde ham steinrik. Virksomheten omfattet også utallige drap på så vel politifolk og politikere som egne ansatte; han antas blant annet å ha bombet Aviancas rute 203 i 1989, med 110 døde som resultat.

Men til tross for å ha tusenvis av liv på samvittigheten, har han fortsatt heltestatus i deler av Colombia. Blant annet sponset han lokale kirker og flere fotballag, og sto også bak flere husprosjekter for Medellíns fattige. De siste åra har Escobar også fått ny heltestatus grunnet den populære Netflix-serien «Narcos».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer