Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Katastrofal 1. mai i Odda

Korps i streik rammet Ap-bastionen hardt. Så gikk lydmannen amok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ap-kommunen Oddas svært tradisjonelle 1. mai-feiring ble en fiasko. Med det lokale musikklaget i streik måtte for det første toget avlyses for første gang siden 1907, skriver BT.no.

Men problemene stoppet ikke der.

På grunn av streiken ble det heller ingen musikk ved kransenedleggingen ved monumentet over de falne under krigen. Så meldte dagens hovedtaler, likestillings- og forbrukerminister Karita Bekkemellem, avbud. Frammøtet var deretter; knapt 20 tilhørere møtte opp i tillegg til arrangementskomiteen og dem som holdt bannerne. I tillegg var to flagg heist opp ned.

Det hele toppet seg da CD-spilleren begynte å hakke under avspillingen av «Internasjonalen». Da en lokalavisjournalist tok bilde av spilleren, gikk lydmannen fysisk til angrep.

Det eneste som gikk etter planen, var salutten. Tre kraftige dynamittsmell ljomet fra fjellsida høyt over tettstedet, der Ap fikk 42,3 prosents oppslutning ved forrige valg.

- Nei, dette var dårlig, medgir den lokale LO-lederen i Odda, Nils Johan Ystanes.

BEDRE TIDER: Arrangementer i fagforeningsregi har normalt høy oppslutning i Hordalands-tettstedet. Her fra demonstrasjonen mot nedleggelsen av Norzink i 1996.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling