«Katastrofal» brannfare i Sydney

Delstaten New South Wales har erklært sju dagers unntakstilstand som følge av den svært kraftige skogbrannen som så langt har tatt tre menneskeliv.

VOLDSOMME BRANNER: Australia har den siste tida vært rammet av voldsomme skogbranner. Foto: AAP Image/Shane Chalker/via REUTERS
VOLDSOMME BRANNER: Australia har den siste tida vært rammet av voldsomme skogbranner. Foto: AAP Image/Shane Chalker/via REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Som følge av at det er meldt høyere temperaturer og mer vind, er det ventet at brannen kommer til å spre seg ytterligere tirsdag. Det har ført til at New South Wales' førsteminister Gladys Berejiklian har erklært sju dagers unntakstilstand.

Søndag ble det for første gang blitt varslet «katastrofal» brannfare i Sydney, som er det høyeste nivået siden brannfareskalaen ble innført i 2009. Farevarslet innebærer at det er fare for liv og boliger.

KRISE: Brannene som herjer i Australia har krevd minst tre liv, og tvunget tusenvis av mennesker til å evakuere hjemmene sine. Video: AP. Vis mer

– Det er ingenting som er bygget eller designet for å motstå denne type katastrofeforhold, sier Shane Fitzsimmons i brannberedskapen i New South Wales.

Tre personer har omkommet som følge av skogbrannene i delstaten øst i Australia. Tusenvis har måttet forlate hjemmene sine, og mer enn 150 boliger har blitt tatt av brannen. En rekke branner er ute av kontroll nord i delstaten.

Forholdene bedret seg noen steder i delstaten mandag, der noen kunne vende hjem igjen.

Området Blue Mountains og vindistriktet Hunter Valley er ventet å bli hardest rammet.

Også i delstaten Queensland har det vært en rekke branner.

Måneder med lite nedbør gjør at det er svært tørt i delstatene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer