Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Katastrofal» brannfare i Sydney

Delstaten New South Wales har erklært sju dagers unntakstilstand som følge av den svært kraftige skogbrannen som så langt har tatt tre menneskeliv.

VOLDSOMME BRANNER: Australia har den siste tida vært rammet av voldsomme skogbranner. Foto: AAP Image/Shane Chalker/via REUTERS
VOLDSOMME BRANNER: Australia har den siste tida vært rammet av voldsomme skogbranner. Foto: AAP Image/Shane Chalker/via REUTERS Vis mer

Som følge av at det er meldt høyere temperaturer og mer vind, er det ventet at brannen kommer til å spre seg ytterligere tirsdag. Det har ført til at New South Wales' førsteminister Gladys Berejiklian har erklært sju dagers unntakstilstand.

Søndag ble det for første gang blitt varslet «katastrofal» brannfare i Sydney, som er det høyeste nivået siden brannfareskalaen ble innført i 2009. Farevarslet innebærer at det er fare for liv og boliger.

KRISE: Brannene som herjer i Australia har krevd minst tre liv, og tvunget tusenvis av mennesker til å evakuere hjemmene sine. Video: AP. Vis mer

– Det er ingenting som er bygget eller designet for å motstå denne type katastrofeforhold, sier Shane Fitzsimmons i brannberedskapen i New South Wales.

Tre personer har omkommet som følge av skogbrannene i delstaten øst i Australia. Tusenvis har måttet forlate hjemmene sine, og mer enn 150 boliger har blitt tatt av brannen. En rekke branner er ute av kontroll nord i delstaten.

Forholdene bedret seg noen steder i delstaten mandag, der noen kunne vende hjem igjen.

Området Blue Mountains og vindistriktet Hunter Valley er ventet å bli hardest rammet.

Også i delstaten Queensland har det vært en rekke branner.

Måneder med lite nedbør gjør at det er svært tørt i delstatene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media