Katastrofal sex-lek eller brutalt drap? Så lett kan superspionen ha kommet seg inn i bagen

Politiet trodde det var umulig. Hvordan kan MI6 ha gått glipp av dette?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Helt siden MI6-agenten Gareth Williams ble funnet død i sitt eget bad, innelåst naken i en bag med hengelås og med nøkkelen på innsiden, i 2010 har dødsfallet vært et stort mysterium.

Det ble lenge spekulert på at superspionen og kodeknekkeren tente seksuelt på å lukke seg selv inn i trange rom, og at det var en slags sexlek han holdt på med da han døde inne i bagen.

Britisk politi avviste imidlertid at dette kunne stemme, for da måtte Williams ha fått seg inn i bagen, låst den fra utsida og klart å gjøre alt dette fra innsiden av bagen. Det virker umulig for hvermansen, og også for politiet etter en lang etterforskning.

Utbryterkonge klarte det ikke Politiet ba nemlig utbryterartisten Peter Faulding prøve seg på trikset. Han er en av verdens fremste utbryterartister, og i videoen kan du se hvordan han enkelt tar seg inn i bagen i badekaret, men ikke klarer å låse den. Faulding prøvde og prøvde, men fikk det ikke til selv etter 300 forsøk.

- Jeg kan ikke si at det er umulig å låse baggen fra innsiden, men jeg tror selv Houdini ville hatt problemer. Min personlige mening er at det er umulig, sa han oppgitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer