Katastrofal sex-lek eller brutalt drap? Så lett kan superspionen ha kommet seg inn i bagen

Politiet trodde det var umulig. Hvordan kan MI6 ha gått glipp av dette?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helt siden MI6-agenten Gareth Williams ble funnet død i sitt eget bad, innelåst naken i en bag med hengelås og med nøkkelen på innsiden, i 2010 har dødsfallet vært et stort mysterium.

Det ble lenge spekulert på at superspionen og kodeknekkeren tente seksuelt på å lukke seg selv inn i trange rom, og at det var en slags sexlek han holdt på med da han døde inne i bagen.

 INN I BAGEN:  16-årige Izzy, dattera til en krigsveteran som nå står fram i britiske medier, viser her hvor lett det er å komme seg inn i en rød bag. Foto: Les Wilson / SWNS.com
INN I BAGEN: 16-årige Izzy, dattera til en krigsveteran som nå står fram i britiske medier, viser her hvor lett det er å komme seg inn i en rød bag. Foto: Les Wilson / SWNS.com Vis mer

Britisk politi avviste imidlertid at dette kunne stemme, for da måtte Williams ha fått seg inn i bagen, låst den fra utsida og klart å gjøre alt dette fra innsiden av bagen. Det virker umulig for hvermansen, og også for politiet etter en lang etterforskning.

Utbryterkonge klarte det ikke Politiet ba nemlig utbryterartisten Peter Faulding prøve seg på trikset. Han er en av verdens fremste utbryterartister, og i videoen kan du se hvordan han enkelt tar seg inn i bagen i badekaret, men ikke klarer å låse den. Faulding prøvde og prøvde, men fikk det ikke til selv etter 300 forsøk.

- Jeg kan ikke si at det er umulig å låse baggen fra innsiden, men jeg tror selv Houdini ville hatt problemer. Min personlige mening er at det er umulig, sa han oppgitt.

Dette beviste ifølge politiet at superspionen hadde blitt utsatt for noe kriminelt før han ble funnet i badekaret sitt.

Krigsveteranen Jim Fetherstonhaugh er imidlertid uenig. Han står nå fram i britisk presse og forteller at han har funnet en måte man kan gjøre dette på, uten noen hjelp fra andre.

Ifølge Daily Mail har krigsveteranen hentet inspirasjon fra tyver. Teknikken han bruker er en omvendt versjon av metoden tyver bruker når de stjeler fra stengte bager på flyplasser. Så lenge bagen er fleksibel og sidene kan klypes sammen, får tyvene tak i det de trenger.

Tar seg lett inn i bagen Det britiske nyhetsbyrået SWNS har sett hvordan dattere hans, Izzy (16), enkelt tar seg inn i bagen og faktisk klarer å låse den. Trikset var så enkelt at også journalisten måtte prøve, og hvor lett hun tar seg inn i bagen kan du se i den videoen øverst (hele forsøket er i videoen nest øverst).

Mange som har sett den påpeker at hun mye er mindre enn spionen, men forskjellen er ikke på mer enn fem-seks centimeter.

Teknikken hun bruker på stuegulvet skal imidlertid være enda lettere å gjennomføre i et badekar, noe som betyr at det slett ikke er så umulig at Gareth Williams klarte å ta seg inn i bagen på egen hånd og låse den.

Jim Fetherstonhaugh klarer ikke å forstå hvordan utbryterkongen britisk politi hentet inn ikke klarte trikset.

- Vet de om dette? - Mannen på TV prøvde 300 ganger og jeg ble forbløffet over at han ikke klarte det, sier Jim ifølge SWNS.

 PRØVDE:  Utbryterkongen er kanskje flink til å få seg ut av ting, men han klarte ikke å komme seg inn i bagen og låse den fra innsida. Foto: (AP Photo/Metropolitan Police, HO/PA Wire)
PRØVDE: Utbryterkongen er kanskje flink til å få seg ut av ting, men han klarte ikke å komme seg inn i bagen og låse den fra innsida. Foto: (AP Photo/Metropolitan Police, HO/PA Wire) Vis mer

- Jeg fortalte det til vennene mine og viste det til dem, de ble stående å måpe, legger han til.

Jim forteller at dattera slet litt da hun måtte bruke kraft på bagen, men understreker at superspionen trolig var sterkere enn hans 16-årige datter.

 FUNNET DØD:  Den britiske agenten Gareth Williams ble funnet død i 2010. Dødsfallet er fortsatt et mysterium. Foto: (AP Photo/Metropolitan Police)
FUNNET DØD: Den britiske agenten Gareth Williams ble funnet død i 2010. Dødsfallet er fortsatt et mysterium. Foto: (AP Photo/Metropolitan Police) Vis mer

- Jeg lurer på om myndighetene vet om dette, men de vil ikke vite det, sier Jim.

Klaustrofili Det har vært kjent at Williams stadig var innom internettsider for personer som tenner på trange rom, «klaustrofili». Han har tidligere blitt funnet bundet til sengen i bare boxershorts.

Det har tidligere versert flere rykter angående dødsårsaken, som at han ble drept av en forsmådd elsker og at han døde i bisarr sexlek. Det har også blitt sagt at nummeret til en mannlig prostituert ble funnet ved liket.

 I SORG:  Gareth Williams' foreldre, Ian (til høyre) og Ellen Williams forlater retten sammen med deres datter Cerri Subbe (til venstre). Familien har vært sterk kritisk til måten dødsfallet er håndtert på, og har spekulert på at Williams kan ha blitt drept av andre agenter. Foto: REUTERS/Andrew Winning
I SORG: Gareth Williams' foreldre, Ian (til høyre) og Ellen Williams forlater retten sammen med deres datter Cerri Subbe (til venstre). Familien har vært sterk kritisk til måten dødsfallet er håndtert på, og har spekulert på at Williams kan ha blitt drept av andre agenter. Foto: REUTERS/Andrew Winning Vis mer

Hva som virkelig skjedde med MI6-kodeknekkeren er imidlertid fortsatt et mysterium. Politiet trodde de hadde fått avkreftet en mulighet da utbryterkongen deres ikke kom seg inn i bagen.

Men en krigsveteran, hans 16-årige datter og en journalist gjør nå at saken er like åpen som den var da MI6-spionen ble funnet innelåst i bagen på sitt eget bad.

 FUNNET HER:  Gareth Williams ble funnet i dette badekaret i leiligheten som ligger sentralt til i London. Foto:  REUTERS/Metropolitan Police/Handout
FUNNET HER: Gareth Williams ble funnet i dette badekaret i leiligheten som ligger sentralt til i London. Foto: REUTERS/Metropolitan Police/Handout Vis mer