Frps krisemøte i gang:

- Katastrofal situasjon

- Situasjonen for Frp er katastrofal. Vi mister stemmer både i øst og vest. Vi må gjøre noe med det, sa Christian Tybring-Gjedde på vei inn til Frps krisemøte om bompenger.

SKJEBNEMØTE: Fremskrittspartiets landsstyre samles til et møte som i ytterste konsekvens kan føre til regjeringskrise. Dette sa Frp-politikerne på vei inn på møtet. Video: Emilie Rydning / Reporter: Jørgen Gilbrant Vis mer

Fremskrittspartiets videre regjeringsdeltakelse ligger i potten når partiets landsstyre samlet seg til et ekstraordinært krisemøte om bompenger på partikontoret i Oslo sentrum onsdag ettermiddag.

En av de argeste forkjemperne for en solid bomseier for Frp er stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde:

- Jeg forventer at landsstyret stiller seg bak bomvedtaket på landsmøtet. Vi må slette bompengegjelden på 100 milliarder, og finansiere de to prosjektene som ligger til behandling på en annen måte, sa han på vei inn til møtet.

- Blir nok friskt

De siste dagene har flere fylkesledere i Frp tatt til orde for at partiet må forlate regjeringskontorene dersom det ikke blir full bompengeseier. Venstre og KrF stritter mot.

- Engasjementet blir nok friskt, sa Tybring-Gjedde, som la til at han først ville lytte til hva partileder Siv Jensen har med seg.

- Hun har snakket med de andre partilederne og har sikkert noe å fortelle oss, sa Tybring-Gjedde.

Ikke krise - nå

Frps parlamentariske leder Hans-Andreas Limi mener at spørsmålet om regjeringsdeltakelse ikke er tema for diskusjonene nå. Han manet til realisme.

- Nå skal vi se hva vi kan klare å få til av reduksjon av bompengenivået for bilistene. Men vi trenger litt mer tid enn dette møtet og denne kvelden på det. Vi har også mange gode punkter i Granavolden som det er viktig å levere på, sa Limi på vei inn til møtet.

- Er dere fortsatt et regjeringsparti etter kveldens møte?

- Du, det er ikke det som står på agendaen.

- Vi er ikke der at det er noen krise, la han til.

Realisme

Limi sier at Frps jobb blir å få til et bedre samsvar mellom det bilistene betaler inn av bompenger og det de får tilbake. Altså at en mindre andel av bompengene går til utbygging av kollektivtilbud og sykkelveier.

- Meningsmålingen i Dagbladet i dag viser at vi har et stort flertall med oss. Det er veldig viktig å lytte til dette engasjementet. Men det er også en viss fare for at forventningene kan bli for høye. Vi må være så realistiske at vi fremmer krav og ønsker som det er mulig å få gjennom i Stortinget, sier Limi.