Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Katastrofale forhold i Damaskus

Deler av Syrias hovedstad er omgjort til et katastrofeområde, sier talsmenn for opposisjonen i landet.

Ruiner:I følge opposisjonen fortsetter regjeringsstyrker å skyte med kanoner mot mål i Damaskus. Dette bildet er fra tidligere denne måneden. Foto: REUTERS/Shaam News Network
Ruiner:I følge opposisjonen fortsetter regjeringsstyrker å skyte med kanoner mot mål i Damaskus. Dette bildet er fra tidligere denne måneden. Foto: REUTERS/Shaam News Network Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringsstyrkene fortsetter å skyte med kanoner mot mål i Syrias hovedstad Damaskus. Talsmenn for den opposisjonelle organisasjonen Syrias Nasjonalråd sa torsdag at skytingen var rettet mot Damaskus-distriktet Al-Hajar al-Aswad og den palestinske flyktningleiren Yarmuk i utkanten av byen.

Mange mennesker skal være drept i skytingen, ble det sagt.

FNs generalsekretær Ban Ki-mon advarer om at partene i den syriske konflikten ser ut til å ville fortsette kampene «til siste slutt».

- Dessverre virker det som om begge parter, regjeringen og opposisjonsstyrkene, er fast bestemt på fortsatt bruk av militær makt, sa Ban torsdag.

- Men militære maktmidler vil etter min mening ikke føre til noen løsning på konflikten, framholdt generalsekretæren. Han gjentok sine oppfordringer til dialog bygget på det han kalte det syriske folkets håp og vilje.

Den syriske presidenten Bashar al-Assad sa samme dag til Irans utenriksminister Ali Akbar Salehi, som var på besøk i Damaskus, at opprøret ikke bare truer den syriske regjeringen. Det er en også trussel mot Iran og mot andre syriskallierte land i regionen, hevder Assad.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media