Laks

- Katastrofalt

Forrige uke ble det satt store restriksjoner for fiske ved en populær elv utenfor Alta. - Det er stansa fiske i flere hundre elver i landet, sier ekspert.

DEBATT: Lakseoppdrett har lenge blitt diskutert på norsk jord. Foto: Berit Roald / NTB
DEBATT: Lakseoppdrett har lenge blitt diskutert på norsk jord. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke besluttet Eiby Jeger- og fiskeforening (EJFF) å frede all laks over sju kilo i Eibyelva i Nord-Norge. Elva ligger cirka 8 kilometer sør for Alta sentrum og er et populært sted for ivrige fiskere.

Men etter at en drivtelling ble gjennomført i elva, tas det nå ytterligere grep. Med umiddelbar virkning opplyser foreningen at det nå ikke er lov å ta laks som veier tre kilo eller mer, samt alt av hunnfisk i elva.

- Det er stansa fiske i flere hundre elver i landet, sier Øyvind Røren Fjeldseth, fiskekonsulent i Norges Jeger- og fiskerforbund, til Dagbladet.

Når Dagbladet slår på tråden, står han i en elv utenfor Kirkenes og prøver fiskelykken selv.

- Tre kilo er vel en fisk på rundt 65 centimeter. Det er ikke uvanlig å sette inn slike restriksjoner. Jeg står i en elv akkurat nå hvor maksmålet er 70 centimeter. Årsaken er jo at det ikke står så veldig bra til. Det er et forsøk på å begrense beskatninga, spesielt med stor hunnfisk, men å fortsatt ha åpent for fiske.

Stor variasjon

- Hvordan står det til med den generelle laksebestanden i Norge?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer