Katastrofe for Venstre

Venstre får bare oppslutning fra 1,4 prosent av velgerne på TV2s partibarometer for desember. Men Venstre-ledelsen vil ikke høre snakk om krise tross flere målinger som viser katastrofalt lav oppslutning. De hevder i stedet at meningsmålingene er gale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg tror ikke disse tallene er riktige. Krise, nei, Venstre er i regjering og har en stortingsgruppe på seks. Det er en langt bedre situasjon enn på lenge. Men det er et paradoks at det kan se ut som om vi har halvert oppslutningen mens vi har tidoblet innflytelsen, sier Venstres parlamentariske leder Gunnar Kvassheim.

Meningsmålingen som kom i går, er uansett en lite hyggelig hilsen til partiledelsen etter budsjettforliket med Frp og Høyre i forrige uke.

Likevel mener Kvassheim at Venstre-velgerne egentlig er godt fornøyd med budsjettet.

- Vi har fått mange positive reaksjoner på budsjettet. Og jeg er overbevist om at vi om kort tid vil se meningsmålinger som viser et riktigere bilde av Venstres oppslutning, sier Kvassheim. Han avviser også at Venstre betaler en høy politisk pris for å være med i regjeringen.

I dag skal partileder Lars Sponeheim innlede om den politiske situasjonen overfor partiets landsstyre som samles i Oslo.

På målingen går Arbeiderpartiet fram 1,1 prosentpoeng til 41,2 og Fremskrittspartiet fram 1 til 17,9 prosent. Høyre går fram 0,4 til 14,5 prosent, Kristelig Folkeparti går tilbake 1,1 til 11,2, Senterpartiet fram 1,1 til 6,1 og SV går tilbake 0,8 prosentpoeng til 5,8 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer