- Katastrofe hvis det skjer

Leder for LHL, Svein Erik Myrseth (63), mener det er en helseøkonomisk katastrofe dersom forebyggende medisiner faller ut av blåreseptlista.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Før jeg fikk de forebyggende medisinene jeg bruker i dag, var jeg akuttinnlagt flere ganger i året, sier han.

Myrseth er fly forbannet over departementets nye forslag.

- Dette forslaget er lite kostnadseffektivt og varsler dessuten trange tider for de som bruker medisin for å forebygge kroniske sykdommer.

Lederen for Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke (LHL) fatter ikke hvorfor departementet åpner for at viktige forebyggende medisiner kan falle ut av blåreseptlista.

- Det provoserer meg at politikerne er i ferd med å ødelegge en ordning som har fungert bra, sier han.

Selv spiser 63-åringen tre tabletter daglig for å forebygge høyt blodtrykk og astma. En av medisinene er av merket atacand og er på lista over medisiner FFO mener står i fare for å falle ut.

- Nå bruker jeg mellom 10000- 12000 kroner på medisiner og andre helseforebyggende tiltak, og enda mer dersom jeg blir syk.

Jeg er avhengig av å ta disse medisinene for å holde meg oppegående, og forebygge sykdom. Det er ikke slik at jeg blir økonomisk ruinert dersom medisinene tas av blåreseptlista, men jeg skjønner ikke hva politikerne vil med dette forslaget, sier en oppgitt Myrseth.

Han mener konsekvensen av forslaget vil koste mer enn det sparer, og at det helt klart er noen som vil droppe den forebyggende medisinen dersom de må velge mellom flere utgifter.

SINT: Svein Erik Myrseth (63) spiser selv forebyggende medisiner på blå resept, og mener det er god butikk for staten.