Katastrofe-tall for SV

Ny måling for NRK sender Lysbakken ut av Stortinget og Rasmus Hansson fra De Grønne inn.

HELSVART: Audun Lysbakkens SV er under sperregrensa i NRK-måling. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix.
HELSVART: Audun Lysbakkens SV er under sperregrensa i NRK-måling. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norstats meningsmåling for NRK i kveld viser krisetall for SV og Senterpartiet. Begge havner langt under sperregrensa med henholdsvis 2,5 og 3,7 prosents oppslutning.

Det sender SV-leder Audun Lysbakken og ni andre SV-representanter ut av Stortinget. Heikki Holmås for Oslo blir eneste SV-politiker på tinget om målingen slår til. Ti senterpartipolitikere kan miste stortingsplassen og partileder Liv Signe Navarsete kan bli eneste Sp´er på tinget.

— Alle SVs venner nå må komme på banen. Hvis ikke folk som ønsker SV i norsk politikk mobiliserer, så risikerer vi at vi blir stående uten en venstreside på Stortinget, sier Audun Lysbakken til NRK.

Samtidig går det nye Miljøpartiet De Grønne fram. På NRKs måling er de større enn SV, de kryper mot sperregrensa med 3,6 prosent oppslutning.SVs miljøminister Bård Vegar Solhjell og Venstre-leder Trine Skei Grande advarte i Dagbladet i forrige uke folk mot å stemme på MDG, og mener de kan senke hele miljøsaken.

De Grønnes førstekandidat i Oslo, Rasmus Hansson, er fornøyd.

- Det er gjort en veldig god jobb innad i partiet. Organisasjonen er bygget opp, og vi har klart å gjøre partiet kjent, sier han.

Både Høyre og Arbeiderpartiet går fram, Høyre til 31,1 og Ap til 28,9. På målingen er det fortsatt flertall for Høyre og Frp. Venstre holder seg så vidt over sperregrensa med 4,1 prosent.