Storflom i Europa:

- Katastrofe uten sidestykke

Storflommen i Mellom-Europa rammer Belgia, Tyskland, Luxemburg og Nederland hardt. I Nederland erklærte myndighetene nasjonal krise etter at et hull oppsto i en dike i Julianakanalen.

FLOM: Minst hundre personer er omkommet etter kraftig uvær sørvest i Tyskland, opplyser politiet. VIDEO: NTB/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Myndighetene i Syd-Limburg skriver på nettsidene sine at det er et stort hull i en dike i Julianakanalen. Innbyggere i Bunde, Voulwames, Brommelen og Geulle må forlate området.

- Forlat hjemmene deres umiddelbart og kom dere i sikkerhet.

Områdene vil ifølge myndighetene være oversvømt innen kort tid.

Hendelsen har skjedd like vest for byen Maastricht, en by med rundt 125 000 innbyggere.

I 16.30 melder den nederlandske avisa De Telegraaf at hullet er tettet, og at den akutte faren dermed er over.

Rekordhøy vannstand

Nødetater advarer om at vannet truet med å oversvømme landsbyene Bunde, Voulwames, Brommelen og Geulle, skriver nyhetsbyrået Reuters. Om lag 3000 forventes å kunne rammes av flommen.

Statsminister Mark Rutte har erklært flommen i Limburg-provinsen har erklært flommen i provinsen for en nasjonal katastrofe. Flommene i Limburg-området forventes å nå toppen fredag ettermiddag.

Vannstanden i elvene Maas og Rur nådde torsdag rekordhøye nivåer - og overgikk nivåer som forårsaket store flommer i 1993 og 1995, ifølge lokale myndigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer