Blodrødt Europa:

- Katastrofe

En rekke europeiske land står nå overfor en omfattende smittebølge preget av høye smittetall og dystre dødsrekorder. - En skikkelig nødssituasjon, sier tysk virolog.

FULLE SYKEHUS: I starten av oktober innførte Hellas restriksjoner som følge av høye smitte- og dødstall. Smitten er særlig høy nord i Hellas, der offentlige sykehus har fulle intensivavdelinger. Her utenfor sykehus i den greske byen Thessaloniki. Foto: NTB / REUTERS / Alexandros Avramidis
FULLE SYKEHUS: I starten av oktober innførte Hellas restriksjoner som følge av høye smitte- og dødstall. Smitten er særlig høy nord i Hellas, der offentlige sykehus har fulle intensivavdelinger. Her utenfor sykehus i den greske byen Thessaloniki. Foto: NTB / REUTERS / Alexandros Avramidis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ble det satt ny smitterekord med 2126 nye coronatilfeller i Norge. Det er 500 flere enn samme dag i forrige uke. Ifølge FHIs ukesrapport økte både antall nye smittetilfeller, antall nye innlagte og antall nye coronadødsfall markant forrige uke.

I likhet med Norge, opplever mange europeiske land nå en omfattende smitteøkning. Forrige uke advarte Verdens helseorganisasjon (WHO) om at Europa igjen er episenteret i pandemien.

Venter dobling

I Danmark ble det registrert 3017 nye tilfeller siste døgn - det høyeste antallet siden desember i fjor.

- Det vi ser nå er at epidemien fortsetter å vokse i samme tempo som de siste ukene. Det forventes at antall tilfeller vil være dobbelt så høyt i løpet av to til tre uker dersom man ikke handler nå, sier Viggo Andreasen, universitetslektor i matematisk epidemiologi ved Roskilde Universitet, ifølge Aftonbladet.

Særlig i Tyskland har smittespredningen skutt fart, og smitterekorder har blitt slått gang på gang. Det ble registrert nesten 40 000 nye smittetilfeller onsdag - det høyeste tallet til nå, ifølge det statlige Robert Koch-instuttet (RKI). Det ble registrert 236 nye coronadødsfall i Tyskland onsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.