Blodrødt Europa:

- Katastrofe

En rekke europeiske land står nå overfor en omfattende smittebølge preget av høye smittetall og dystre dødsrekorder. - En skikkelig nødssituasjon, sier tysk virolog.

FULLE SYKEHUS: I starten av oktober innførte Hellas restriksjoner som følge av høye smitte- og dødstall. Smitten er særlig høy nord i Hellas, der offentlige sykehus har fulle intensivavdelinger. Her utenfor sykehus i den greske byen Thessaloniki. Foto: NTB / REUTERS / Alexandros Avramidis
FULLE SYKEHUS: I starten av oktober innførte Hellas restriksjoner som følge av høye smitte- og dødstall. Smitten er særlig høy nord i Hellas, der offentlige sykehus har fulle intensivavdelinger. Her utenfor sykehus i den greske byen Thessaloniki. Foto: NTB / REUTERS / Alexandros Avramidis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ble det satt ny smitterekord med 2126 nye coronatilfeller i Norge. Det er 500 flere enn samme dag i forrige uke. Ifølge FHIs ukesrapport økte både antall nye smittetilfeller, antall nye innlagte og antall nye coronadødsfall markant forrige uke.

I likhet med Norge, opplever mange europeiske land nå en omfattende smitteøkning. Forrige uke advarte Verdens helseorganisasjon (WHO) om at Europa igjen er episenteret i pandemien.

Venter dobling

I Danmark ble det registrert 3017 nye tilfeller siste døgn - det høyeste antallet siden desember i fjor.

- Det vi ser nå er at epidemien fortsetter å vokse i samme tempo som de siste ukene. Det forventes at antall tilfeller vil være dobbelt så høyt i løpet av to til tre uker dersom man ikke handler nå, sier Viggo Andreasen, universitetslektor i matematisk epidemiologi ved Roskilde Universitet, ifølge Aftonbladet.

Særlig i Tyskland har smittespredningen skutt fart, og smitterekorder har blitt slått gang på gang. Det ble registrert nesten 40 000 nye smittetilfeller onsdag - det høyeste tallet til nå, ifølge det statlige Robert Koch-instuttet (RKI). Det ble registrert 236 nye coronadødsfall i Tyskland onsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer