Katastrofealarm i Sør-Norge

Da ulykken var et faktum gikk katastrofealarmen over hele Sør-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er slått katastrofealarm, og sengeposter er ryddet slik at sykehuset i Elverum kan ta imot opp til 60 personer, opplyser direktør i Ola Metliaas ved Sentralsykehuset i Hedmark.

Helikopterene som er sendt til Åsta frakter de skadde til sykehus over hele Østlandet og til brannskadeavdelingen ved Haukeland i Bergen. Ullevål sykehus, Hamar sykehus, Sentralsykehuset i Akershus og sentralsykehuset på Elverum har tatt i mot pasienter.

Nærmere 15 ambulanser ble sendt til ulykkesstedet. I tillegg ble fire redningshelikoptere rekvirert, blant annet fra Sola i Stavanger, Haukeland i Bergen, Rygge i Østfold og Sentralsykehuset i Akershus. Også Rena leir like ved ulykkestedet ble satt i beredskap. Militærleiren har bistått med to leger og flere kjøretøy til redningsaksjonen.

Østerdal politidistrikt på Elverum leder redningsarbeidet. NSB operasjoner koordineres fra Oslo sentralbanestasjon og selskapets hovedkontor i Prinsensgate i Oslo. NSB arbeider på instruks fra politiet. Administerende direktør i NSB, Osmund Ueland holdes fortløpende orientert om ulykken av sin stab og av redningsledelsen. Samferdselsminister Dag Jostein Fjærevoll ble varslet om ulykken da han landet med fly fra Trondheim til Oslo.

FULL KRISEALARM: Elverum sykehus ryddet plass til 60 personer da beskjeden om ulykken kom.