Katastrofealarm i Sør-Norge

Da ulykken var et faktum gikk katastrofealarmen over hele Sør-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er slått katastrofealarm, og sengeposter er ryddet slik at sykehuset i Elverum kan ta imot opp til 60 personer, opplyser direktør i Ola Metliaas ved Sentralsykehuset i Hedmark.

Helikopterene som er sendt til Åsta frakter de skadde til sykehus over hele Østlandet og til brannskadeavdelingen ved Haukeland i Bergen. Ullevål sykehus, Hamar sykehus, Sentralsykehuset i Akershus og sentralsykehuset på Elverum har tatt i mot pasienter.

Nærmere 15 ambulanser ble sendt til ulykkesstedet. I tillegg ble fire redningshelikoptere rekvirert, blant annet fra Sola i Stavanger, Haukeland i Bergen, Rygge i Østfold og Sentralsykehuset i Akershus. Også Rena leir like ved ulykkestedet ble satt i beredskap. Militærleiren har bistått med to leger og flere kjøretøy til redningsaksjonen.

Østerdal politidistrikt på Elverum leder redningsarbeidet. NSB operasjoner koordineres fra Oslo sentralbanestasjon og selskapets hovedkontor i Prinsensgate i Oslo. NSB arbeider på instruks fra politiet. Administerende direktør i NSB, Osmund Ueland holdes fortløpende orientert om ulykken av sin stab og av redningsledelsen. Samferdselsminister Dag Jostein Fjærevoll ble varslet om ulykken da han landet med fly fra Trondheim til Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer