Katastrofealarm på oljeplattform

Det er slått full krisealarm etter at verdens mest aktive oljeplattform har kantret utenfor kysten av Rio de Janeiro i Brasil. Ti mennesker fryktes drept, og 125 er evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde i natt, da plattformen P-36, som ligger utenfor kysten av Rio de Janeiro i Brasil, ble rystet av tre kraftige eksplosjoner. En person er funnet drept. Ni mennesker er savnet, og det er lite sannsynlig at de blir funnet i live.

Den første eksplosjonen inntraff klokka fire i natt norsk tid. Brannmannskap på riggen begynte øyeblikkelig å slukke brannen. Men 20 minutter seinere smalt det igjen. Etter kort tid kom den tredje eksplosjonen.

Det var rundt 175 mennesker om bord på plattformen da det smalt. Alle de overlevende er evakuert til en naboplattform. 25 brannfolk er fremdeles på ulykkesriggen.

Det er foreløpig uklart hva som er årsaken til eksplosjonene. Plattformen har kantret, og eksperter frykter den kan synke.

- Hvis den blir skjevere, kommer vi til å miste hele plattformen, sier Henri Philippe Reichstul, president i oljeselskapet Petrobras som eier riggen.

Den 40-etasjer høye oljeplattformen ligger 125 kilometer fra land, og er verdens mest produktive rigg, og kan produsere opptil 180 000 fat råolje om dagen.

Riggen har allerede begynt å lekke olje. Hvis den synker, står Sør-Amerika foran en enorm miljøkatastrofe.

KANTRET: Plattformen kantret etter at den ble rystet av tre kraftige eksplosjoner.